Kek oren citarasa haku.

Good morning guys! *wahhhh awal hakak harini update belog*


aku sorang je ade mulut cenggini..


Sebelum terjadinya 1 kejadian dekat utube sat g..baik aku duk depan blog dulu kan.. kang duk menghadap si cake boss tu mau nya ko sampai ke petang tak habis2...



Malam tadi lepas masak settle aku cuba buat KEK OREN ala2 cake boss..heeeee beranganla kononya aku nak main hantam macam dia buat kek kan.. tapi memang betul aku hantam..ngeeeee aku budget2 ..alih2 menjadik ko..tak ke ko sujud syukur kat c2 tengok kek ko tak de merekah macam gunung berapi 2..



Settle aku sujud syukur tetiba teringat yang rase plak cmne? kang rase tak boleh bla tak ke ko sedekah kek tu kat tong sampah..



Wahhhhhhh kek ni sedappppp sangat2... tak muak langsung...tak caya??? cer cuba cer cuba.





MEMPERSEMBAHKAN KEK OREN CITARASA TIA *main campak ala2 cake bosssss*





Perghhh soft+gebu.. sedappppp seyes aku tak tipu..



Aku bagi jugakla resepi dia yek..manala tau ade yang nak try..hukhukhuk kalau tak jadi jangan salahkan aku...salahkan diri sendiri ..theee



BAHAN2


2cawan tepung kek *

1cawan marjerin

1cawan gula

3biji telur

1/2 sudu teh garam *

2 sudu teh parutan kulit oren.

Jus dari 1 biji oren.


Bahan bertanda * ayak sekali*


CARA2


1)panaskan oven terlebih dahulu

2) masukkan marjerin dan gulan kacau sehingga kembang

3) masukkan 1 per 1 telur dan kacau...

4) masukkan tepung dan kacau,

5) masukkan jus oren dan parutan kulit oren dan kacau.

6) lenserkan loyang dengan marjerin terlebih dahulu

7) Bakar sehingga masak selama 1 jam *ikut pada oven masing2*




Selamat mencuba!




heeeeeeeeeeee gambar sama...




No comments: