Hakak nak story sikit, meh duk rapat2 kata ko..

Good Morning..



2 hari lepas hakak dah rase lain semacam kedua2 peha hakak ni..ala2 sengal gitu..bila duduk sakit..awwww! tanya mak, mak jawab sebab angkat berat.. pikir2 balik memang ade angkat berat pon kat gym dapur umah hakak tempoh hari..wahh gitu klasik sungguh cara penceritaan aku..


Hakak mau story ya.. harap kalian semua duduk terpaku menunggu ceritanya...gitu ya... *aww pang! pang!!*



1 hari hakak duduk rumah dik non hari ahad ritu..si tecik plak tido tak reti nak bangun walaupon dah pukul 12 tghari kata ko.. ishh anak dara apela ni..cubala bangun tolong mama kemas rumah ke, tolong basuh pinggan ke, sidai baju ke, tak gitu dik2 non?? ok dah cukup.


Lepas tu nak dijadikan story , hakak pergila godek2 dapur rumah hakak tu..*tak kan nak godek dapur umah dik2 non kan?* memang xla, wahhh pikiran hakak waktu tu nak jadi eric leong kejap..habis segala rak dapur hakak alih..dari timur hakak tukar ke barat kata ko.. dari selatan akak tukar ke tenggara gitu ko.. habis segala pintu & tingkap hakak pasang langsir ko..tak nangis laki ko bila balik rumah tengok.


Esoknya hakak sakit peha dik2 non..tula angkat berat tak hingat..naik demam badan hakak ni..tapi keje tetap keje..semalam jer hakak tak tahan dengan peha ni ko, saje je bagi hakak rase balik waktu2 akak tengah berpantang kata ko..nak bangun susah, nak duduk susah..cuma sakit je tang lain..tak sama..kuikuikuikui
bila dah tak tahan tu..pagi2 lagi hakak dah sms bos hakak dapat MC 1 hari ko..terbaring je hakak dik2 non kat rumah 1 hari, memang kayangan betul waktu tu kata hakak ...


Nasib baik laki hakak tu bila time hakak sakit dia otomatik rajin. habeh sume dia tolon buatkan..baguihhh


Alhamdulillah harini dah bertambah sihat..maleh hakak nak coti lelama, sayang coti kata ko..kang nak raya hakak nak berabihkan coti2 yang ado baru best .lagipon hakak tak nakla kang bos ingat hakak ni kaki coti..sikit2 coti..alahaiii hakak ni pekerja contoh dik2 non oiiii  *pang sikit!*


Okla terima kasih yer dik2 non sekalian sebab duk terpaku tak bangun2 dari tempat duduk sebab nak dengar story hakak ni sampai habih gitu..sampai ade yang nak pergi toilet pon tak jadi..wahhh gitu...



CIK BUNGA: Bagi aku makanan sikit ? aku laparr.. *leh gitu?*

9 comments:

misz fae said...

rajinnya! ;)
hati2 jgn buat kerja berat sgt ye..
kang sakit dah susah! ;)

eyjalukman said...

hihi mmg kita terpaku ni akak dgr cite akk ni ;)

Puan tia said...

mis fae: awwww terharu hakak.

Puan tia said...

eyjalukman: heheehehhe yela 2

Anne Nurain said...

suka baca entry akak ni..
bole plak sy senyum2 sndr..
hihi..

Mama Gee said...

wahh gigih yaa...

kenapa tak tunjuk sekali gambar dapur sebelum dan selepas makeover tu..heheee

Puan tia said...

anne: heheeheh

Puan tia said...

mama gee: ohh xterpikir lak nak tgkap gambo..miahahahah

CWL wanie LovelA said...

comei