What??? exciden??? walaweiiiiiii

*Suspen*


Ade budak terjenguk2 luar pagar umah mak kiah


''cik ina ade?'' sambil tnyer dekat aku


''nape?'' soalan kepochi aku dekat budak 2...


''umarul exciden jatuh basikal'' *umarul tu anak kakak aku*


''wehhhhhhhh kakkkkk! *sambil buat sore suspen* anak ko exciden ''


''haaaa kat mana skang?? kaka aku tnyer budak 2


''skang dekat rumah pak ya''


sambil bergegas dia pergi tgk keadaan anak dia yang skang tengah aktif berlatih utk masuk sukan komanwel bahagian lumba basikal sambil williy..


nila budaknya..nampak cam jambu je kan..tapi........................ masyaALLAH...


Tetiba telepon adik aku berdering




''lagu maher zain''


''bla bla bla'' mestilah aku xdengar ape kakak aku cakap


''umarul xleh bangun mak, k.ina suh amik bawak pg spital'' adik aku cakap ngan mak kiah


Dia memang xreti duk diam..kalau diam pon sebab demam..


Tengok 2.. dia xleh diam maybe badan dia ade vibrate kot..



Aku budget xde ape2la so aku pon balik umah.. kakak aku sms cakap kena masuk wad so maybe dia xjadi ikut aku pg terengganu . Berita terkini aku baru dengar yang anak buah aku 2 maybe kena operate lepastu simen.. kalau xde ape2 simen terus kot..




Di pagi yang indah hari jumaat penghulu segala hari ni aku menggayakan busana kurung moden my feveret.. hahahaha



Aku ikut mood ,kekadang hari jumaat pon aku pakai jeans sebab senang nak mengediks lepas balik keje..pernah gak hubby cakap


''ape kata awak pakai baju kurung esok'' *esok tu hari jumaat*


''kenape???'' *biasela aku ni suka tnyer soalan kepochi


''yela saje jer saya suruh''


''ok''



Baju kurung,kebaya,kurung moden belambak2 sampai ade yg pakai 1x je mase raya pehtu simpan dalam beg besowww terperap baik punya... pakai pon mase kenduri kendara jer..sekali sekala pakai baju kurung hari yg baik ni kan bagus.. nampak ayu sikit..miahahahahahaha



PS: OoOOHh Subuh harini kul 3 pagi nak gerak pergi terengganu dah.. Bercuti sampai hari isnin...Belog?? dont worry aku tetap akan hupdate untuk minggu ni.. *excited*




Semoga perjalanan berjalan dengan lancar..



KITA MERANCANG HANYA TUHAN YANG MENENTUKAN....


Haippppp! babap kang...!


Malam tadi ktorg pi makan dekat



wahhh dekat 1 tahun ktorg x makan sini... dulu muka ktorgla tiap2 hari tau..sejak diaorg bagi nasi sikit terus ktorg xdtg2 dh....theheehehehe


eceli aku nak sangat pg restaurant ANI SUP UTARA..duk round2 habis mase dalam kete mencarik restaurant ni..yang aku tau dekat kota damansara tp xtau kat ne...puas hubby pusing2 xjumpa..pasrah tu yg terus makan kat vichuda.. aku nak makan sup jer sebab dh melantak 2 keping hotdog..alih2 xdapat kawal diri sggup hakak makan nasi 1 1/2 pinggan ko...



Timbang2 berat masih dalam lingkungan 45KG.. makanla byk cmno pon duk cm tu gak xnaik2.. dulu mase mengandung dh 9 bulan paling berat 57KG jer..mak aku xhabis2 cakap '' gemukla ko lepas ni ati'' bila pakai baju jer '' xmuat dh ko gemuk'' sabo jela.. lepas jer bersalin turun dalam 48KG. mak aikkk menangis aku waktu tu sebab dh gemukkkk..aku kena capaikan gak berat aku yg dulu.. tp xlehla mcm dulu sgt sebab dulu lagi teruk berat aku 43KG jer xnaik2..hihihihihihi skang dh ok still dalam 45KG kalau mkn banyak sikit naikla la sikit dalam 1kg..





wahhh tetiba citer pasal KG plak yek.. lari tone dh ni..





PS: Aku suka blogwalking sebab aku leh baca diari orang seharian.. tapi aku xsuka kalau org blogwalking blog aku pastu xpuas hati ape aku tulis.. salah ke ape aku tulis??? kalau salah sila perbetulkan..dulu belog aku suci lagi murni tau sejak ade hater ni stiap entry aku ade jer aku nak menepek psl hater ni... ishhh see kan dh kotor belog aku..! hakak xsuka tau!





Sayang korang ketat2!!

Dulu aku ade masukkan entry aku beli laptop kan? ade yang sempat baca sebab aku dh terdelte entry 2.. huhuhuh sob sob, biasela dulu byk no krisis..



Laptop 2 aku dh jual ..yeayyyyyyy! jual dengan harga RM700 berbaloi la sebab aku beli mahal. aku jual sebab??? ohh xleh bagitau kang xpasal2 harini gak org tu pulangkan balik kat aku laptop 2..miahahahahahha eh tp laptop 2 xpernah osak tau..cuma size dia besar nak bawak jejalan agak ssshla.. so dengan duit tu aku tambah sikit dapat beli laptop baru... yippiii! size yang kecik sesuaila ngan aku kan..


Tersangat2la best pakai lappy ni.. jenama DELL.. laptop lama 2 jenama ACER.



Syukur sangat2 sebab aku beli ape yang aku nak dengan hasil titik peluh aku sndiri bukan duit xhalal ok... carikla duit yang diberkati ALLAH.. jangan amik jalan mudah nak dapatkan duit kelak nanti merana diri sendiri.. *nasihat untuk diri aku jugak* carik duit yang xhalal nanti dh kawin kesian kat anak makan duit ibu dari berjudi.. opsssss! tercakap plak.. xbaik aku ni kan.. bukan nak mengaibkan tp semalam aku nak amik hubby aku nampak adela pompuan ni melayu sebab mmg muka melayu kampung pon..elok baik je dia masuk kedai jual nombor.. ish ish ish.... kalau nak pikir positif maybe dia belikan untuk org.. tapiiiii




Siap sedia lagi yer...hakak nak bagi tazkirah ni ha.....





kalau kira islam dia jejakkan kaki kat dalam kedai 2 dh kira dosa besar .. so pikir2kanla.. org islam skang memang xde rase malu dekat diri sndiri..mmg ramai dh aku nampak masuk kedai nombor siap ade yg pakai baju melayu lagi..


Islam biarla islam dengan cara betul.. jangan gunakan nama islam jer tapi?? insafila diri sndiri kelak turun kat anak perangai kita..Renung2kanla sebelum terlambat....


Mase ade mase untuk bertobat wahai kawan2 aku...




SEKIAN.




Xsalahkan kita menasihati sesama kawan.. nasihat untuk diri aku jugakla..ishhh xbestla kalau kita terlalu banyk meluahkan rase xpuas hati dekat org melalui belog sendiri... nampak sgt yg kita ni perfect tapi mnde org perfect pon dalam dunia ni...trima jela seadanya perangai kawan2 kita...e2 yang terbaikkk...------> khas untuk aku bukan korg.. :) kalau korg rase khas untuk korg pon ok gaks..hahahahah




wahhhhh panjang lebar aku tazkirah..miahahahahaahahah



Sebab aku sayang korang!!! meh peluk sikit..... :)






Ikea V.S hotdog

Good morning guys!! wahhhh semangat tau g keje harini sebab semalam dh mengediks cuti. baru 1 hari aku xbukak belog dh rase mcm byk ketinggalan.. kawan2 aku sume jenis 1 hari update dekat 10 entry...aku?? 1 1/2 entry cukupla... heheeh



Semalam cuti halfday ..halfday bukan bermksud masuk opis lepas lunch tapi halfday jaga anak2 aku kat umah.. aku g mengediks sorg2 kat ikea. wahh bestnya g ikea sorg2 leh berangan mcm ikea 2 aku yang punya..hahahahah sempat gakla aku menyopping kat sane sikit..


Taraaa!


Aku beli 1 set sudu garpu ade mcm2 color khas untuk anak aku..



wahhhh aku mengidam betul 1 lampu dinding ni gambar bunga..lawa sangat2 akan aku grap jugak esok lusa..



Lama gak aku duk dalam ikea 2.. lepas bayar aku tengok ape ke halnya ramai org duk beli hotdog ikea ni..sedap sgt ker... *sambil mata mmndang price* wahhh gila bapak murah kottt air boleh refill bape byk ko nak ,pttla ramaiiiiiiiiiiii Q. aku pon nak gak try kan.. sggup hakak Q ok. sebab aku antara org yg xsuka Q! kalau ramai mmg aku xkan pg la tempt tu..tapi xpe dengan harga yang berpatutan aku Q jugak..hekhekhekhek



Eceli lama dh aku nak Q beli hotdog kat sini tp tula ramaii sgt weh.. semalam aku hambakan jugakla diri ni sebab nak sgt rase kan.. aku amik combo A dia bg korg cawan kosng dengan hotdog kosong gak xde sos. pttla RM3 . oh ok bukan sumenya kosong tp korg kena layan diri di kaunter sebelah..amik air sndiri dan letak sos sume sndiri ..


walaweiiiii sedapnya la... berbaloi2 aku makan sorg2 kat sini..huhuh hotdog dia pon jenis besar mcm 1901 punya hotdog.. sambil makan ni aku terus sms hubby cakap ''ummm sedapnya hotdog ikea ni'' heheeheh saje bagi line panas kan.. memang betul line panas malam tu jugak hubby nak rase.. so hubby suh beli 2 hotdog sbb dia lapar.. aku xnk sbb dh makan td.. tgh duduk tetiba aku leh makan plak lg 1 hotdog tu..miahahahahahahahahahah hangin 1 badan hubbyku.. sedappp weh lagi2 kalau korg letak sweet cucumber lebih.. sedap2..



Next aku nak bawak hubby makan dekat IKEA MEATBALL.. aku? dh makan haritu dengan kawan2.. sedappp!



PS: Person who likes to talk bad about others...... is a person who never learned from their own mistakes.


*Tak paham???? bukak kamus!*




Heiii kamu senyumla sikit!

Selamat pagi guys! yaaaayyyyy esok aku cutiii... eceli KENA cuti sebab xde sape nak jaga anak aku..mak kena pg hospital checkup.. :)


OTW nak ke opis selalunya ade sorg guard akan say GOOD MORNING kat aku, tapi harini muka ketat jer..bukan dia jer malah org2 yang berada di sekitar loby sume muka ketat * ke memang harini muka ketat semalaysia* nak jer aku pergi dekat guard 2 cakap


''uncle, kenapa muka u ketat pagi2 ni'' haaaaaaa memang idak ler, maunya dia penampor kat aku..


so aku cakapla kat dia yang sebetul2nya


''good morning! wahhh bekfes nampak..bak sikit!'' ------------------------------>ok tipu




sebetul2nya dan sejujur2nya aku cakap


''good morning uncle!'' haaaa barula dia segar bugar..maybe td dia mengantuk kot...



Yup aku antara org yg paling peramah kat BU8. aku keje dalam bangunan so ramai org aku akan jumpa dalam lift ke kat loby ker so kita kenala sentiase senyum kan.. sampaikan aku leh buat kawan dengan kakak2 lain opis ngan aku ni...ade pernah gak aku senyum kat diaorg , tapi xreply pon..xpe aku xkisah. :)




ehhhhhh sorry2 terbagi muka ketat plak... yela sekali sekala nak gak tergolong dalam golongan orang muka ketat ni...bukan selalu kan.. ahaks!











Senyum...Senyum..Senyum.... jadila orang yang selalu melemparkan senyuman bukan melemparkan fitnah..



Haaa see hakak mula bagi mukaddimah tazkirah dah ni....





Ok sila siap sedia , hakak nak bagi tazkirah yer...




1









2











3






Bukan senang kita nak jumpa dengan orang yang betul2 baik belakang kita kan???? betul x ape aku cakap...?



cuba korang pikir sejenak ataupon dua jenak... orang sekarang depan kita memangla senyum sampai ke telinga tapi??? belakang2 masyaALLAH duk mengata kita xhingat.. ish ish ish...Kalau nak berkawan biarla ikhlas... SEKIAN.



Tengok pak cik ni senyum kan manis 2... ape lagi kalau korg senyum mesti lagi manis kan???








Lirik lagu SENYUM (khas buat org2 yang susah nak senyum)


Senyum senyum senyum
Senyum senyum

Verse

Kacak luar
Kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit

Chorus

Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
tak perlu kata apa-apa

Akhirnya sempurna tiga album pertama
Bunyi macam koleksi hits terbaik orang lama
Dah ku kata ku takkan henti sampai tua bangka
Kalau habis abjad aku rap dengan angka
Satu dua tiga anugerah diterima
Oh itu tahun lepas tahun ini cuma dua
Tersenyum tiap kali kalah dengan Nurhaliza
Ditertawakan oleh anakku Inca Medina

Oh Inca Medina orang secantik nama
Cantik luar cantik dalam cantik macam mama
Hati macam grandmanya anginnya macam papa
Kalau dah merajuk nampak muncung sampai sana
Sebelum jadi drama dah tahu nak buat apa
Nyanyi balik lagu ayat lama ayat mama
Wanita hari ini jaga sensitiviti
Kalau buah hati merajuk boleh cuba ayat ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

Ulang Verse
Ulang Chorus

Ay buai tinggi-tinggi sampai ke puncak awan
Dengan kumulus dan nimbus aku berkawan
Aku bukan rupawan aku bukan jutawan
Tapi aku punya satu senyuman yang menawan

Baru mukadimah nampak macam sudah tertawan
Dengar kata hati perasaan jangan dilawan
Kalau takut mula-mula kita boleh berkawan
Duduk dulu biar ku belanja kopi secawan
Apa rasa sentiasa jadi bahan perhatian
Apa rasa jadi cantik kacuk cina pakistan
Apa rasa jadi seksi suka tak diperhatikan
Apa rasanya terima bertubi-tubi puji-pujian

Tu boleh pun senyum cantiknya gigi
Sepuluh markah penuh seharusnya ku beri
Wanita hari ini harus pepandai puji
Kalau dia jual mahal boleh cuba lagu ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit



PS: aku suka dengar lagu ni membuatkan aku lagi nak SENYUM.. hayati lirik dia lagi best!!





Sekian tazkirah hari selase nan indah ini...BUBYE!




Anak mama dah besarrr...rupanya..!

Ishhh kul 10 pagi dh ni ,cnfirm2la bos aku xmasuk...aku paham sgt dh kalau lepas kol 9.30 pagi dia xmasuk memang dia xkan masuk 1 hari... tp kalau dia masuk plak kol 9.30 dalam kul 11.30 dia dh balik pehtu xdatang2 dh... tp plak kalau dia xmasuk pagi maybe dalam kul 4 petang baru dia masuk balik... tp xselalu cm tu..ishhh pleasela masuk harini bossssssssssss aku nak mntk cuti ...*aku sorg je yg paham ape aku tulis..korg??? maybe kena ulang 2,3 kali*


Ok nak sumbung update belog..ngeeeeeee



Pejam celik pejam celik besar dh anak aku, risau je pejam xcelik2 dah.. mase berlalu begitu pantas sangat, mcm baru lahirkan dia semalam..hahahaha dh besar harini ..sungguhla ajaib kan..umo baru 1 tahun 3bulan tapi mcm2 dia dh pandai.. syukur alhamdulillah...


Baru aku perasan qaseh skang kalau tangkap gambar memang dia fokus kat camera.. kalau dulu dia main2, buat mukala.. memang xserius.. tapi skang dah x mcm tu..


walopon dia cnfius mana 1 nak tengok...heeee






walopon adakalanya dia xleh lupa dengan pergai lama dia...



Ok xpe mama xkish.....


We love u qaseh...semoga membesar dengan sihat yer...




PS: planning minggu ni nak pergi cameron tapi xjadi terus planning nak bercuti dekat teregganu...yihaaaaaa!



Basikal baru qaseh...

Wahhh mcm xbiase..tiba je hari isnin mcm2 bende nak update..bila xde idea blogwalking jerla yg aku terrmampu..


Hari ahad aktiviti ktorg misi mencarik basikal untuk qaseh... mula2 pg dekat area umah sungguhla mahal wehh basikal budak saje RM180. tertelan halkum aku... next misi mencarik sambil merepair gelang si qaseh xsmpi 1 mggu dh putus..sabo jela.. so ktorg pg sungai buloh sbb ramai kata kat sane barang murah2.. memang betul pon murah.. mula2 masuk 1 kedai ni mahal jugak dalam 180 dia bg murah 150 aku xnk sbb mahal kott.. pergi kedai sebelah dia sama jer basikal nya siap ade musik lagi dia letak harga mula2 110 jer hubby mntk kurang dapat 80 hinggit...terus terloncat gembira aku kat c2..miahahahahahah


Nila basikal yg aku idam2kan..sebab leh tolak dr belakang..


haaa tengok 2 ade gaya x..


yg bestnya sebab ade org tukang tolak..baru nampak tangan je 2.. tp niat dalam hati dia aku tau dia nak naik basikal qaseh ni..teringin....


nampak x tu...muka dh ternampak sikit dalam camera aku..xleh nak larikk dh...


haaaa nampak x tu muncung anak buah aku 2.. tu namanya baru lepas kena tegur ngan aku..heheehehe


Dia nak sangat naik basikal qaseh ni..aku xbagi sbb basikal dak kecik ni plastik jer..kang xpasal2 xsampi smggu dh pecah... tp tula nk wat cmner kan..aku tgh syiok tido, anak buah aku ni plak duk melanyak basikal qaseh..bila aku tersedar mengelabah dia turun..hahaahahahh


Okla dapat belikan basikal..xdelah dia nak berebut2 ngan anak2 buah aku tu...


Lepas ni aku nak pg jalan2 supermarket leh kot yek bawak basikal ni...xyah bawak stroller dh..huhuhuhuhu