Susah nak explain.

.

Sayang sangat ade blog tapi tak berupdate, nila satu2nya tempat yang boleh aku meroyan kejap..tajuk tu memang best, nampak sangat kekeringan tajuk..


Last post entry baby pergi spa kan? ha tu jela 1x dia pergi pehtu tak pergi2 dah.. nak tunggu entry mamanya pergi spa hurm siapala kita ni *krikk krikk*


tapi tak ape, abaikan segala penulisan yang tunggang langgang ni, penting bagiku nak meroyan dalam gembira kejap.. sekarang mase banyak habis dengan anak2, alhamdulillah anak2 sume memang rapat dengan mamanya.. sikit2 mamala dicariknya, kadang2 tu menyorok kejap belakang pintu tapi jumpa jugak.. mungkin factor usia ehh?? factor kenaikan isi badan yang tak boleh nak menyorok dah agaknya.. sejak bersalin anak ke2 ni memang ketara segala2nya bertambah package head to toe. nak jogging tak ade mase, bersenam hari2 dekat rumah jela.. buat susu anak. ulang alik tu jela..

Kakak qaseh pulak sekarang dah bertambah akal macam2 perangainya.. nak tu nak ni.. setiap mase bukak fridge cari makanan.. setiap mase tu jugakla memang kena belasah2 manja dengan mamanya *ayat nak selindung saje* . tapi tak ape dari kecikla kalau nak mengajar anak pun, jangan dah besar nak pukul camner?? silap haribulan dia yang pukul kita balik.. meluntur buluh biar dari rebungnya.. *mula dah.. lariiikkkk!*


Sekarang dia selalu complain macam2.. dah pandai berpikir agaknya.. cuma 1 aku mushkil bab ni


kami tengah tengok astro 104 iklan cream OXY *jerawat*

qaseh: mama, mama kena pakai ubat ni , elok tau bla bla bla *membebel pasal muka mama*

mama: ok qaseh * nada pasrah*



sambil tengok gambar dengan kawan & cikgu2 dia

qaseh: mama, nila cikgu qaseh muka macam mama tu, bijik2

mama: ( buat tak dengar ) dalam hati pasrah.....



Balik keje ambik dia dekat rumah mak

qaseh: mama pakai tudung ni tak lawa

mama: ishh lawala... 



tapi?? kalau nak keluar bawak dia pergi jalan2

qaseh: mama, cantikla tudung ni mama.. nanti pakai lagi tau bla bla bla *puji melambong*

mama: mestilah lawa!! 



kalau duduk berdua boring2 mesti aku ajar dia bende ni.. kerap gakla aku ajar..

mama: qaseh , kalau orang cakap dekat qaseh ''cantiknya dia'' . qaseh cakap ''mestilah cantik, macam mama''. 


bila aku tengah puji dia..

mama: pandainya qaseh ni... pandai macam siapa?

qaseh: macam mama!!! *sambil jerit* terpakse agaknya...





ok tetiba macam nak gelak berdekah2.. hahahahahahahahahahahahahahahahahah



dah besar ni dia tak suka amik gambar, memang susah sangat2.. kalau muka pandang camera pon mesti dia akan buat jugakla memek, jogang ke, juling ke.. memang meyusahkan ...nak amik pic 1 family lagila susah.. ade 3 beranak, sorg tukang ambik gambar, pehtu kelam kelibut.. riuh ... nak amik 1 gambar macam nak berperang...


biarla gambar berbicara








Siap ade drama lagi.. adiknya tarik rambut kakak... tula susah sangat suh pandang camera..kenala sebijik.. ha rasekan... tapi memang kakak xkawan adik la 2min... kesian adik...


Akhirnya


kakak tetap begitu.. 



Lama tak pergi 1utama.. tu yang beria hujan tengah lebat kilat sambar menyambar *ok tipu* pun nak keluar jugak.. motif pertama nak belikan qaseh kasut, motif kedua mamanya nak beli kasut . macam sama je motifnya.. kihkihkih


yang paling penting macam biase.. mesti berperang dulu sebelum tangkap gambar.. pung pang pung pang...



 Adik plak time2 ni menguap.. dah kena tangkap balik pic... spoil


 kakak pulak buat gigi jogang.. lagila spoil..


Akhirnya...


walaupon hurmm tak apela janji ade, kalau tak sampai 1utama tutup belum tentu ktorg dah siap tangkap pic  berlatar belakangkan bende sama.. 




tengah tgu qaseh pilih kasut, tetiba macam nampak ade orang tengah selfie.. tanjat gegirl ingatkan sape, rupa2nya laki kita.. tak apela camtu... hehehehehehe

Mesti camera depan ni, tu tak lawa.. eh eh .. hehehehehehe



ok rasenya meroyan dalam gembiraku dah makin reda.. bolehla buat keje dengan tenang .. hehehe okla next time update lagi.. nak pergi cash out duit nuffnang kejap.. BYE!




























Hippopo spa baby & massage

.
Wah wah wah baby pun ade spa sekarang.. satu2nya spa baby yang ade dekat malaysia hippopo baby wellnes, dan branch pun ade 1 je dekat bandar utama, betul2 dekat dengan rumah pulak tu...jadinya hubby naik motor je pergi buat appointment...hehehe dekat sini sentiase fullhouse..kalau nak datang memang kena set date n time. Time aku pergi tu ramai jugak walkin tapi sodihhh sebab tak diterima. Appointment kami pukul 5.30 sampai2 staff diaorg penuhkan air 1 tub suam2 kuku gitu...suhu dalam 37c tak silap...

Staff nya pon india tapiii peramah giless uolss ngan anak aku la... datang2 cium2 anak aku . Dalam hatiku berkata "alaaa kenapa main cium2"  tak suka..heheeehehheeheh

sampai sane bukak baju anak pakaikan pampers diaorg bagi.. towel pon diaorg punya.. korang datang bawak duit je...hohohoh tu sudah semesti sebab sampai2 register terus bayar rm86 1 sesion , spa & massage sekali...

Had umur untuk tub kecik ni dari new born n above. Untuk tub besar budak umur 1 tahun sampai 3tahun sahaja..

So bila air dh penuh tibala saat2 yang ditunggu2.. tapi memula tu dia kasi senaman kaki baby tak mo la masuk2 nanti tanjat anak korg pulak... tang pelampong leher tu memang nampak menyeksakan memang seksa tengok tapi selesa sebenarnya memang khas untuk baby neck holder.. kalau nak beli pelampong tu pon boleh rm60 diaorg jual...
Bila anak kat dalam tub dah staff ni adela promot2 ..biasela biznes kan.. 1 tahun rm530 1minggu 1x or 2x ntah lupa pulok... aku anggok2 je tapi tak beli untuk 1 tahun pon...

Lagi dia cakap anak bawah 2tahun tak elok mandi swimming pool sebab ade clorin .baby boleh dapat asthma.. aku buat macam muka bersalah yela aku baru kot bawak baby mandi theme park...hahahaha . Lepasni memang nak beli 1 tub kecik untuk baby...yeahhh.. *verangan uolsss*

Tengah sembang tu tau2 anak sapela yang nangis tu... hehehe lama kot dalam 20min mana budak tu xberbunyi tapi kejap je... selesai tu massage pulak..urut ni boleh bagi baby tido lena waktu malam... tapi kalau dah 2x korang pergi confirm korang dah tau cara2 nak urut... senang rupanya... sempat lagi budak tu promot minyak hape aku pon xtau rm5 je..tapi aku xmo....hahaaha kedekut.

Tengah sedap anakku diurut tup2 dengar staff tu cakap "oooo awak poo poo yer" aku buat muka tanjatla ape lagi..kenyang je buang kenyang lagi buang..tak kira dimana jua yer dik...

Tengah sembang2 dgn staff situ tetiba bunyi bende jatuh..tau2 staff diaorg jatuh tergolek dok yela basah berair lantai dia tengah nak cuci2...tanjat tau... seram pon ade.. heheheeh

Tapi suasana sume memang syiokla...selesa bangat.. next time memang nak datang lagi..

Untuk full address, boleh check dekat sini.

Address : F30 1st Floor, Centrepoint Bandar Utama,
No. 3 Lebuh Bandar Utama, Bandar Utama,
47800 Petaling Jaya, Selangor

Operation Hours : 10 a.m.- 8 p.m. (Monday-Saturday)
10 a.m. - 7 p.m. (Sunday and Public Holiday)


SORRYY HUPDATE PAKAI FON MEMANG KEBAWAHLA GAMBAR2NYA...*siap capslock kauuu*

Gold cost australia kononn.

.

Assalamualaikum! 




Chak!! heheehehe ambik mase yang lama nak berupdate, tapi kalini pakse jugakla menaip walau malas sebab kekenyangan. setelah pikir punya pikir punya pikir pu pu pu pu puuuunya pikir *tergagap* ingat nak citerla cikit pasal percutian kami baru2 ni dekat gold cost. haaaa jangan terkejut sangat aku pergi gold cost dekat morib jer. tu je yang mampu.. theeee 


2 hari 1 malam je pon, nak tambah malam tak mampu.. *lagi sekali* 


kami datang pon sebab beli kupon dekat groupon rm198 studio suit sekali  bekfes + dinner + jacuzzi  + 2tiket theme park, nak beli tanpa kupon rm480 without dinner , sorry aku tak mampu.... *lagiiii sekaliiii*

Tapii alhamdulillah best sangat! kami anak beranak memang sampai2 memang macam orang jakun , bilik pulak betul2 menghadap theme park, memang seronok sangatla senang citer! 



 Dalam groupon katil ade langsir kan? tapi tak de pon..tapi katil dia memang besar...




Checkin pukul 3petang, kalau korang datang awal pon jangan nak mengharap boleh checkin awal.. so kami sampai je dah pukul 4ptg . checkin masuk bilik landing2, tangkap gambar masuk facebook, watsup ngan kawan2 cakap ''wehhh seronok tau kat sini!!'' OK OVER.

Disebab kan ade 2 je tiket theme park maka hubby dengan qaseh jela pergi mandi, tiket dewasa rm35, kanak2 rm20 .


AMARAN! *kemainnnn siap amaran* : mak sure tiket dekat perngelangan tangan tu jangan buang kalau nak mandi lagi esoknya. kalau buang ko bayarla lagi kalau nak mandi.. consider padan muka kau la.. 






Jangan pelik , dia adalah seorang kanak2 perempuan yang suka dengan kartun2 lelaki.. kalau dia pakai baju mickey mouse, cinderella tu sume hanya paksaan seorang mama... kalau ikut kan hati dan perasaan dia sumenya nak ben10, superman, batman,spiderman.. man man man.. wateber...



Nampak tak beg tu warna pink pun sebab mama beli tanpa kerelaan seorang anak, kalau tak dia nak kartun ben10.. *ok macam skema pulak ayat* hahahahaha gelak sikit bagi meriah..!

theme park ni kul 6.30 ptg dh tutup, so malam tu siap2 nak pergi dinner dewasa rm30++, kanak2 rm25++ (kanak2 bawah 2tahun free) kami dapat voucher 2 je so qaseh kena bayarla kan.. tapi sampai sane dia suruh masuk je tak bayar pon.. jimat poket.. 

Makanan nasi dengan lauk pauk, mee, desset .. okla dalam2 tak bape sedap tu kenyang jugak.. alhamdulillah.. 

Esoknya brekfest pon sama kanak2 bawah 2tahun free, tapi qaseh tetap diaorg bagi masuk tak payah bayar.. alhamdulillah jimat duit.. untuk pengetahuan kawan2 qaseh sudah 4tahun..lepas makan tu diri ni macam mengedik nak mandi jugak.. gataiii so bayarla tiket rm20 *bayar harga tiket kanak2 je* . 



Saje nak bagi baby berendam.. muka bad mood je .. bila baringkan baby ni terapung je seronok tengok.. orang keliling pon tengok2 .. tengok boleh tapi jangan ngata.. babap kang. hehe 


Okla alhamdulillah seronok sangat, lepasni nak pergi lagi tapi tunggu promo kat groupon la.. hahahahaha kan dah cakap nak pergi tanpa kupon aku tak mampu... *lagiiii*


Ok lupa nak cakap. voucher ni weekdays je boleh pakai, means ahad sampai jumaat sahaja, kalau sabtu tu dah kira weekends dan harga jauh lebih mahal.. ramai dah tersilap beli voucher tanpa baca habis2, bila sampai sane voucher tak boleh pakai hari sabtu, tak ke ko menangis dalam hati.. so be4 beli baca dulu terang2 .. 

cukupla sampai disini.. harap2 esok2 adela berupdate..  kihkihkih bye.





Persoalan....

.

Assalammualaikum...

Punyala lama tak berupdate , tak sedo diri la ni... 

ok2 ni  nak bagitau .. sebarang pertayaan ape2 pasal entry saya boleh email kan ke qaseh_zamia@yahoo.com

boleh email kalau nak tanyer ape2.. sebab bila komen kt entry confirm xperasan.. sorry pada yang tanyer soalan tapi tiada jawapan.. 

dan maaf blog ni tiada lagi follower.. siapa saje boleh melawat kalau sudi.. :) 

Ok meh tepek sikit pic my lovely son...



ok ade mase kita jumpa lagi..hehehehe