Yassin personalized untuk sebarang majlis.

.

siapa tengah mencari2 personalised yasin boleh cuba dengan tia inspirations. harga murah2 je.. tiada cas untuk design .


Yasin size A5 hot stamping untuk timbalan perdana menteri malaysia.



untuk sebarang majlis, 


Harga kuantiti bawah 100 pcs RM2.50 Per pcs 
atas 100 sehingga 500pcs RM2.00
500 sehingga 900 RM1.50
1000pcs keatas RM1.00



boleh whatsup 013-2619571 














Cameron highland holiday lagi..

.

Gagahkan jugak nak buat entry ni ,mungkin berguna sikitttla untuk kawan2 yang tertanya2 nak pergi bercuti dekat cameron highland. Aku pon takdela pakar sangat tapi volehla setakat nak bagi info 20sen aku ni.. phuiii hehe


1 of d faveret place aku kalau nak bercuti mesti cameron highland.. sebab? sebab sejuk tu je pon.. nak pergi tempat sejuk jauhh kena nak flight belum ade rezeki. kalau dimurahkan rezeki pon aku nak pg umrah dulu.. hehe vaikkk vaikkk..

tahun 2014 ni kalau kira2 ade dekat 5x dah kot naik cameron ke lebih 5x tak hingat pulak..teringin je memang selamat naik dah.. tak ade tunggu2. dari qaseh kecik sampai dia dah ade adik asyik naik cameron je. okla banyak bunyi pulak aku ni..heheheeh 

ok 1st sekali mesti kena planning bila nak pergi? date? cuti sekolah ke tak? sebab sume ni penting sangat.. kalau salah pilih hari jalan JEAM gilosss. sape naik sabtu memang akan stuck kat atas dari tanah rata sampai ke brinchang. seyesss jeam bukan sikit tapi kereta xbergerak langsung sampai ade kereta rosak la tersadai kat tepi jalan... alhamdulillah kami tak pernah lalui lagi jeam2 ni sebab selalu gerak hari jumaat.. 


2nd kena carik hotel.. aku suggest hotel murah2 sudah.. list bawah ni hotel yang murah dekat brinchang. lagi best duduk brinchang sebab malam ade pasar. pasar pulak setiap hari jumaat sabtu ahad sahaja kecuali cuti sekolah atau perayaan ape2 ade la hari2 pasarnya..



HOTEL CHUA GHIN

HOTEL GREEN GARDEN
05-4915824 / 05-4961824


aku syorkan 2 hotel ni la sebab murah, sini memang banyak sangat hotel tapii majoriti sume full house kalau tak call booking dulu. aku kalau datang memang duduk hotel green je sebab sebelah masjid, dekat dengan pasar (jalan kaki), dekat dengan foodcourt (jalan kaki).


ok harga kalau pergi jumaat STANDARD ROOM RM78. sabtu naik dah sikit RM145


hotel kami bukak2 tingkap nampak balai bomba..




disebabkan kami ni dah banyak kali naik so niat nak bergambar tu tak ade sangat..heheheeh sorry pic pasar sume memang xde. kalau pergi cameron mesti beli ni.. kuih ubi goreng.. sedappp sangat.. my feveret.


harga lain2.. ade yg 10 ketuii rm5 ade yang rm3.

petang tu memang pg pasar dulu beli udang goreng tepung dia kira 1 bekas rm10, sotong rm10 senang citer sume yg rm10 nampak murah.. sebab? sebab sejuk kan lapar je..


jagung rm3.50

semua ni kena beli..yela kan sejuk lapar.. 

dekat pasar je habis RM50.

balik hotel pelahap la dulu ape yang patut.. malam keluar makan area situ jugak.. konon nak try makan kat belakang hotel kami.. ikan bakar . kalau korang pergi situ memang ramai saje, ntah ape yg sedap tak pasti sebab kami tak sempat nak rase . lambatttt giler service. last2 kami cancell order. 

satay ni pon order depan kedai dia.. ayam 10 daging 10pcs total RM20++ sebatang rm1 untuk ayam, rm1.20 untuk daging.  dengan isi yg kecikkk sangat. tak berbaloi dengan harga.



esok nya dah balik KL.. time ni baru nak menyinggah2.. ladang strawberry 



Aiskrim strawberry rm2 sebatang. last sekali sume bagi opah nya sebab manis sangat. 


banyak kali naik pon kami tak pernah pergi ladang teh boh.. selalu pergi ladang teh valley tu je tepi jalan. kalini memang berjalan sakanla.. teh boh paling tinggi jauhhhh naik atas lagi.. jalan pusing2 jugak kecikkk.. setiap kali nak kone kena bunyi hon. dan akhirnya selamat sampai atas.



ya allah indah sungguh ciptaan mu.. memang nyaman sangat atas ni.. dapat lepak memang best..


atas ladang teh boh ade cafe.. cafe unik . lepak kejap minum teh, makan kek.. dekat sini je rm50 habis..


kek dia sedap2, pie dia sume sedap..


turun dari ladang singgah bee farm. 1st time pergi jugak. 


beli madu 1botol bawah rm50. kat sini dptla tengok bunga2.. cantik sangat.. mak pon sempatla kutip bunga2 yang diaorg buang.. bawak balik KL tanam balik..



Throwback belah kiri mase qaseh 3tahun, belah kanan 4tahun.. 





Budget dalam rm600 . tapi aku pernah habis rm800 ni sebab shopping . 




okla kot info ni.. hehehehe








Resepi Lasagna

.

Hallooo.. hehe

harini kita masuk kelas memasak oleh chef mamatia yang tak bertauliah bersamaan yg suka berdurhaka dengan resepi2 asal. *apedaaa punya ayat* aku ni jenis tengok resepi ''ok, balik ni nak beli barang'' sampai kedai ade bende yang tak ade memangla aku hantam sajela resepi ape yang ade je.. jenis pendirian aku pergi kedai tu sume nak kena ade.. :P


Ok sebelum pg kedai tulis dulu resepi kt fon, bende ape nak beli..gagah taip seketoi2, resepi lasagna la konon nak carik cheese sume.  smpi kedai 1 barang aku tgk dekat 10min.. tengok ape bende alah ni, untuk ape.. perlu ke untuk buat lasagna *nampak tak durhaka !!!, resepi dh tulis kot kt fon, memandai nak tambah2* . ok 1 barang 10min .. pg next barang usha lagi 10min tetiba ade kakak lalu depan nak lalu aku pon sapa dia

 '' kak, tepung ni untuk ape ek? pelik betul nama dia, saya tak reti''

''awak nak buat kek ke biskut?, kalau kek pakai tepung ni, kalau biskut pakai tepung ni'' sambil tunjuk tepung tu kt aku.. 

''ooo ok tq2''


nampak??? motip datang kedai sebab nak beli barang lasagna, sampai sini macam2 dibelinya konon2 nak buat kek pulak, sedangkan barang lasagna xdapat2 lagi.. cisss! fokus tia fokusss ok cheese dh dpt, lasagna keping dh dpt, bla bla bla.. ok bayar.


keluar kedai je duk merungut gak sebab cheese slice tak ade macam2la lagi tak ade..dah tak pasal2 terus pergi giant cont shopping.. well kata hari jumaat lunch lama kan? hahaahhaah


sampai giant dh beli brg masuk kete dh sampai opis balik keje smpi rumah susun barang ''ehhhhh lupa beli cheese slice la!!!!'' maksud disebalik kejadian terrrshopping bende lain sekian. 


okla panjang pulak aku merepek ni, macam lama je xmerepek..ehehehe ok2 nak dijadikan citer aku hold buat lasagna sebab cheese slice tak ade, so buatla dulu spagetti hari sabtu tu, ahad tgk kuah ade lagi pikior2 buat jela lasagna, xkan cheese slice tak ade lasagna aku xjadi kan?? janji cheddar cheese ade belasah jela.. sos putih pon aku tak buat.. 


RESEPI LASAGNA aka KUAH SPAGHETTI

1 kotak instand lasagna ( dependsla bape orang nak makan )
cheddar cheese

1 pack daging cincang
1 tin cendawan butang (lagi banyak lagi sedap)
1 tin tomato puree
1 botol sos spaghetti  ( aku pakai jenama kimball)
bawang merah (cincang halus)
bawang putih (cincang halus)
garam 
gula

cara2
rebus air smpi mendidih, masukkan kulit lasagna TAK PAYAH LEMBIK SGT.. sedang2 je.. bawak keluar, toskan.. 
panaskan minyak (sikittt je), masukkan bawang sampai garing, masukkan daging cincang tadi goreng sampai warna kelabu, masukkan cendawan, masukkan sos puree, sos spagheti , letak air sedang2 xnk pekat sgt , tak nak cair sangat.. garam , gula.. kacaula sampai masak.. ok siap bab masak..


skang  ni sediakan bekas petak.. tuang kuah dulu then letak cheese then kulit, atas kulit letak kuah lagi then cheese then kulit ikut turutan sampaila atas sekali mesti kena kuah lepastu cheese letak banyak lagi sedap. masuk dalam oven makesure oven dah panaskan dulu.. bakarla sampai cheese tu keperangan sebab sume dah masak pon just cheese tu je .. kejap je dalam 20min camtula..



 ikut step ni

ikhsan google..


orang selalu buat sos putih letak antara lapisan kan? tapi aku tak.. aku letak cheddar cheese je lagi sedappppp..  ok kulit lasagna beli dalam kotak camni..


ni hasil aku buat semalam




 


Tertarik2 cheesenya... sedap sgtla...!!!!! OK BYE.

















Review: Gluta collagen

.

Assalamualaikum cik kak cik kak.


Haritu dah janji nak review 1 produk muka ni, tapi sebelum tu nak story sikit pasal masalah muka aku ni ha.. Rasenya sape pernah baca update dedulu pasal produk muka memang tau agaknya aku ni memang jenis muka sensitip ke? asalnya tak sensitip pon, tapi gedik cuba macam2 produk, muka ni jadi sensitip sekarang '' dont tounch my face!'' hehehe . betul jangan suka2 pengang muka ious k.. hehehhe iouss sensitif skin. KACANG pon aku tak boleh makan.. dah cuba makan 1 ketul je esoknya hurmm tak usah ler kabo.. sakit jiwa..

KACANG mengandungi minyak untuk kulit sensitif or kulit berminyak tidak disarankan makan bende2 berminyak .

cakap pasal kacang ni teringat lagu david teo 

Kacang
Sana sini kacang
Ada tiada kacang
Kanan kiri kacang kacang kacang
Bunyinya
Cakap memang kacang
Garang sangat kencang
Kacang kacang
Jangan sampai lupa kulit kacang
OK DH.
Dulu sebelum ade anak kulit muka ok sangat. tapi dapat tau je PREGNANT 1 badan horman tunggang langgang, paling teruk hormon PEMALAS. hehehehe 

so pada ibu2 mengandung yang tengah hadapi masalah seperti jerawat di muka dan di belakang badan its normal. horman.. kan dah cakap tadi hormon... hehe

Masalah jerawat aku time preganant anak 1st.. zon paling teruk NO 8 ngan NO 7. Elok je bersalin habis pantang automatik sume jerawat hilang. hormon dah stabil agaknya. 

Dapatla merasa muka bersih cantik mulus selama 3tahun lebih , lepas tu kecewa balik sebab PREGNANT anak no 2 tapi bezanya mase pregnant muka ok tapi lepas bersalin pulak dah jerawat2 singgah, mana datang ntah.. hahaah

tapi kalini kerap keluar jerawat zon NO 11,12,13 eh eh mcm bertambah zon je kan.. lepas berpantang pon jerawat menjadi2 tau.. ishh hormon ni memang hormon.. hehe


aku bersalin bulan 10 tahun lepas, skang dah bulan 9, tapi baru 3 bulan ni muka betul2 elok.. kalau tolak tambah bahagi ..hurmm korang kirala sendiri.. hahahaahah fening mak


dalam mase beberape bulan selepas bersalin ni dah bape produk aku tukar.. 1st sekali aku teruskan pakai COSMODERM tak menjadi, tukar NIVEA SPAKRLING pon tak menjadi, then tukar SABUN thailand la kot ape nama lupa dah ,muka ok tapi berminyak pulak.. last2 aku pergi 1 kedai jual sabun2 thailand, indonesia sumela.. 


Aku: kak, saya nak carik sabun yang boleh hilang bekas jerawat ade?
kakak tu : cuba ni la dik, bagi putih muka 
Aku: saya tak nak putih, saya nak hilangkan jerawat dengan bekas jerawat je *waktu ni tengah fokus kat jerawat je, putih2 aku xnk*


Terkebil2 mata kakak tu layan aku. orang nak bagi putih dia tak nak.. 


Macam2la dia tunjuk kat aku sabun sume mahal2.. aku mahal2 ni memang pikir 1juta kali tu pon belum tentu beli kalau dah ke 1juta kali memikir.. last2 aku balik opis bukak google search kemain tekun sabun ape nak cuba dan terus tak nak tukar2 dah.. last2 tersyok dekat 1 produk ni

GLUTA COLLAGEN SOAP 3 LAYER.



terus pergi balik kedai tu *kedai dekat ngan opis* nampak sangat tak buat keje. sampai2 terus mintak dia sabun gluta ni.. dia bagi half dulu rm15 .kalau seketul mcm dalam pic atas ni rm30


Balik cuba terus muka bekas jerawat hilang.. * OK TIPU* , Amboiii nak sume bende hasil nak cepat yek ??? cubit kang . dah try 1minggu tapi still jerawat keluar dekat dagu. waktu ni aku dah tanam niat sedalam2nya tak nak dah tukar produk..pakai je sampai habis dulu tengok macamana. seyes berkat kesabaran aku hehehehe kulit muka kembali sihat seperti muda remaja dulu.. ewaaahhhh 

Ni mase pregnant anak ke2 memang muka xbanyak buat hal..okla dari pregnant anak 1st dulu



Ni muka lepas pantang.. menjadi2 jerawat zon mana ntah dah ni..mcm byk zon je..hahahahaah .
malu nak tepek dah muka kt sini tapi buat masa ni malu tu tolak tepi jap.. sebab nak share gak produk ni..



Lepas guna gluta collagen 


xde filter tau!! korang jangan ngada2 cakap pakai camera 360.. cubit kang. 


Beza la kot sebab ade cousin inbox aku tegur 





Betul tak tipu.. cuba try test..heheheeh sabun ni best sebab besar boleh tahan lama. nak pakai kena potong kecik2 ..pehtu wrapping balik lawa2 supaya tak ade virus masuk. murah pon murah.. dah terkantoi kat situ aku makan vit c jugak.. nanti kita update pil vitamin c dengan bb cream .



cuma nak bagitau dulu .. FOUNDATION BAD FOR YOUR SKIN. 


nanti kita update bagusnya BB CREAM dari FOUNDATION.




BYE2 cik kak cik kak... hehehhe