Hippopo spa baby & massage

.
Wah wah wah baby pun ade spa sekarang.. satu2nya spa baby yang ade dekat malaysia hippopo baby wellnes, dan branch pun ade 1 je dekat bandar utama, betul2 dekat dengan rumah pulak tu...jadinya hubby naik motor je pergi buat appointment...hehehe dekat sini sentiase fullhouse..kalau nak datang memang kena set date n time. Time aku pergi tu ramai jugak walkin tapi sodihhh sebab tak diterima. Appointment kami pukul 5.30 sampai2 staff diaorg penuhkan air 1 tub suam2 kuku gitu...suhu dalam 37c tak silap...

Staff nya pon india tapiii peramah giless uolss ngan anak aku la... datang2 cium2 anak aku . Dalam hatiku berkata "alaaa kenapa main cium2"  tak suka..heheeehehheeheh

sampai sane bukak baju anak pakaikan pampers diaorg bagi.. towel pon diaorg punya.. korang datang bawak duit je...hohohoh tu sudah semesti sebab sampai2 register terus bayar rm86 1 sesion , spa & massage sekali...

Had umur untuk tub kecik ni dari new born n above. Untuk tub besar budak umur 1 tahun sampai 3tahun sahaja..

So bila air dh penuh tibala saat2 yang ditunggu2.. tapi memula tu dia kasi senaman kaki baby tak mo la masuk2 nanti tanjat anak korg pulak... tang pelampong leher tu memang nampak menyeksakan memang seksa tengok tapi selesa sebenarnya memang khas untuk baby neck holder.. kalau nak beli pelampong tu pon boleh rm60 diaorg jual...
Bila anak kat dalam tub dah staff ni adela promot2 ..biasela biznes kan.. 1 tahun rm530 1minggu 1x or 2x ntah lupa pulok... aku anggok2 je tapi tak beli untuk 1 tahun pon...

Lagi dia cakap anak bawah 2tahun tak elok mandi swimming pool sebab ade clorin .baby boleh dapat asthma.. aku buat macam muka bersalah yela aku baru kot bawak baby mandi theme park...hahahaha . Lepasni memang nak beli 1 tub kecik untuk baby...yeahhh.. *verangan uolsss*

Tengah sembang tu tau2 anak sapela yang nangis tu... hehehe lama kot dalam 20min mana budak tu xberbunyi tapi kejap je... selesai tu massage pulak..urut ni boleh bagi baby tido lena waktu malam... tapi kalau dah 2x korang pergi confirm korang dah tau cara2 nak urut... senang rupanya... sempat lagi budak tu promot minyak hape aku pon xtau rm5 je..tapi aku xmo....hahaaha kedekut.

Tengah sedap anakku diurut tup2 dengar staff tu cakap "oooo awak poo poo yer" aku buat muka tanjatla ape lagi..kenyang je buang kenyang lagi buang..tak kira dimana jua yer dik...

Tengah sembang2 dgn staff situ tetiba bunyi bende jatuh..tau2 staff diaorg jatuh tergolek dok yela basah berair lantai dia tengah nak cuci2...tanjat tau... seram pon ade.. heheheeh

Tapi suasana sume memang syiokla...selesa bangat.. next time memang nak datang lagi..

Untuk full address, boleh check dekat sini.

Address : F30 1st Floor, Centrepoint Bandar Utama,
No. 3 Lebuh Bandar Utama, Bandar Utama,
47800 Petaling Jaya, Selangor

Operation Hours : 10 a.m.- 8 p.m. (Monday-Saturday)
10 a.m. - 7 p.m. (Sunday and Public Holiday)


SORRYY HUPDATE PAKAI FON MEMANG KEBAWAHLA GAMBAR2NYA...*siap capslock kauuu*

2 comments:

lily lotus said...

kelasss sangat dapat pampered baby camni

Chubby Hanna said...

Assalamualaikum .. bLogwalking sambil baca entri .. best ! nanti nak bawak anak g sini jugak ! huhu ..