Aneyyy! Roti paratha 5 ! Kasi rangupp haa!.

.

Perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!

Anak aku sekarang keje dia asyik cium ketiak je.. sambil cium sambil cakap perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh dengan memek2 muka sume habis hancur.. haritu dalam kete aku suh dia ambik handbag aku tapi mata dia nampak stoking hubby dulu dia ambik stoking tu then cium..aku kat belakang dengar dia kat depan asyik cakap perghhhhhhhhhh perghhhhhhhhh..sekali aku debik baru dia ambik bag.. macam2 perangai dak ni skang...


Wekens ktorg xberapa nak enjoy sebab busy..hari sabtu aku n hubby kena keje..ahad ade wedding then petang tu hujan lebat giless memang tak bleh kemana2 ..duk umah jela lipat baju ngan hubby...theeee


Kalau hujan mulala perut ni bergendang gendut tali kecapi bagaii.. so ape lagi ekspedisi masterchef la kat dapur ni..ketung ketang sampai terbangun anak aku dari tido..huhuhuhu . 


Alhamdulillah selesai sudah juadah petang kami.. memang superbbbbbbbb!



Bukan beli tau..ni sume HAKAK yang buat hokeyyy....  kari ayam,sambal ikan bilis,roti paratha..perghhhhhhhhhhhh terrbaikkkk dari ladanggggg *bak kata hubby*


Roti paratha tu je HAKAK tak buat..muahahahahhahah tu beli readymade jela..ape guna skang zaman moden pergi mana2 skang ni sume bende readymade kan..tinggal balik umah masak atas api jerkk...memang sedapp weh roti paratha ni..rangupp gilessss...terrbaikkkk la...!


*google*

Pack dia camni..ade macam2 jenis..ade sekali dengan onion..ade sekali dengan ayam kari dalam tu..korang tinggal balik panaskan kuali tanpa minyak then bakarla roti ni smpila kekuning2gan.. 


Dalam tu sume ade 5 keping je.. memang aku n hubby saje 5 keping ni habiss.. pelahap kan..kata lapo? heeeeee


Tengah duk makan chill2 sambil anak bermain kat luar, dengan hubby dalam bilik solat..tup2 aku dengar kat luar ade basikal jatuh pehtu dengar lak sore mama!mama! 

 Dia tengah tunjuk aku basikal dia jatuh bedebukk dalam longkang.. yang pasti bila mase lak dia pakai tudung aku ni????

 So ape lagi kan..nak sangat aku nolong dak ni??? maap. pergi agkat sendiri. nampak tak tu bersusah2 dia agkat tapi xleh.. dengan nak cover tudung nya xmo bagi jatuh lagi dengan pakai selipar besoww lagi...
mana 1 nak jaga kan.

 Duduk rumah lama sangat montot dia panass.. tu yang hujan reda je trus bukak pintu bagi dia main basikal...aku nak tolak dia memang kim salam la..malehhh byk keje nak buat dalam umah 2.. mungkin dia pon sedar yang mama dia malehh nak tolak dia depan umah kan..so dia paggil ayah dia.. ayahh!ayah! kuat woo sore dia ..ayah xkuar2 siap masuk umah ketuk pintu bilik lagi..

Ayah dia jela yg rajin kot duk tolak kehulur kehilir basikal dia ni... 



Haku?? malehhhhhhhhhhhhhhh .nengok tibi lagi syiokkk...


Itula aktibiti ktorg hujung minggu yang agak suram tapi besttttt!





TOPMUM: Nak kena beli roti ni byk2 simpan dlm fridge.. agak2 lapar bakooo..kita bakooo!







4 comments:

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

olo comeynya budak tecikpakai tudung, tak tahan bila nak angkat basikal dan sambil2 cover tudung, mesti cute je muka dye masa tu...

azzey said...

laporrrrrrrrrrrr plak tgk gambor roti tu..:)

Puan tia said...

kazmi: heeheheh

Puan tia said...

azzey: sedapppp