Pekena CUCUR DURIAN teruss senyap ko!

.

Assalammualaikum guys... 


Sekarang mood nak update blog dah merudum sedikit demi sedikit.. ini adalah salah 1 simptom bahawa empunya blog tiada idea yang bernas nak kongsi bersama anda.. walaupon sebenar2nya simptom yang betul adalah simptom MALAS. 





*kahkahkahkahkah sila gelak beramai2 dengan ayat sadiss diatas* muahahhaahahah





Malam tadi duk layan 1juta money drop ngan hubby.. sampai layan mulut xhenti2 dua org ni. 


Antaranya:

-apela diaorg ni.. jawap main hantam je.. xkanla tasik titiwangsa dekat perak??? plesssla kalau aku masuk ni dah tentu2 aku tak kan labur duit dekat tasik tu..haishhhh

-Ya allah apesalla pompuan ni leh join.. xkanla semut salah 1 binatang paling laju??? dah confirm2 lipas kan.. dah nama pon lipas kudung.. apeda.. yang kau pergi labur duit kat semut tu pehal...

-Oiii yang kau duk labur duit kau tu kat si saloma tu pehal. baik labur kat aku lagi bagusss...wakakakakkaakak *sambil gelak terbahak2 dengan hubby*



Begitula suasana kalau tengok rancangan tibi yang ade unsur2 DUIT didalam tu..sungguh EMOSI.



Dah penat mulut ni membebel syiok sendiri..apekata kita pekena CUCUR DURIAN dulu...yummmy!



Perghhhhhhhhh terbaikk wa cakap lu...



RESEPI

BAHAN-BAHANNYA :-)
2 cawan tepung gandum*
1 camca besar baking powder*(*disatukan dan diayak)
1/4 cawan gula halus
1 biji telur, pukul sedikit
1/2 cawan isi durian, lecek halus
1 1/2 cawan air (atau secukupnya)
Secubit garam

CARA MEMBUATNYA :-)

  1. Satukan semua bahan2 di atas, kecuali air, kacau rata dan tuang air sedikit demi sedikit dan kacau hingga sebati. Rehatkan 10 minit.
  2. Panaskan minyak dan goreng seperti cucur biasa, mat guna 1 camca besar adunan untuk sebiji cucur, goreng 10 - 12 biji sekali buat, bergantung pada saiz kuali. Masak dengan api sederhana hingga kuning keemasan, angkat dan toskan. 






-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Anak aku duk ulang2 makan.. sedapp lagi2 kalau isi durian tu korg letak selambak.. mavelosss!


Sekian saja info tentang dhia ehh tentang 1juta money drop kecohhh dan cucur durian.. sehingga kita bertemu di waktu yang lain dan hari yang lain pada blog yang sama.. bye!  kahkahkahkahkahkahkah









TOPMUM: *pengumuman* AKU WAKIL YANG TAK DIIKTIRAF OLEH DUTCH LADY.ade akak ni PM aku cakap pasal hadiah gores dan menang tu ..dia xdengar ape2 dr ducth lady.. ok camni ye kak. saya dah call diaorg akan call pemenang dalam mase 2 minggu dari skang.. kalau akak dah send contest form so diaorg ade list nama akakla..so akak jangan isau yer.. heeeeeeeeeeeee *sambil senyum kambing*




7 comments:

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

best jugak tu.. tak pernah mkn, boleh try ni

Puan tia said...

besttt...cer try

krole said...

wuahhh bule cube ni...msti sodap~

wan nurul hezrina said...

cekodok durian mmg sedap.ingatkan cubit cekodok pastu cubit duriah kat sebelah2.hehe

Puan tia said...

krole: yup mesti cuba..

Puan tia said...

wan: heheheeh gempak je yek gambo tu..hee

SheyPull said...

saya sgt suke cucur durian..:P


Hye awk, Jom la jengah BLOG saye pulak...: Telefon pintar punca sakit tengkuk dan jari yang kronik ?