DIY : Goodies beg & Mineral water label..

.

Assalammualaikum guys..



Heeeee Heeeeee Heeeeee Heeeeeee *tersengih macam kerang busuk*


Awal2 aku dah rase serba salah sebab kata nak update pasal DIY tapi baru skang dapat update.. 


Ape tu DIY?? ------------------------------------> DIY tu singkatan pada DO IT YOURSELF.


Ape tu DO IT YOURSELF?? ---------------------------------> Maksudnya sila bukak kamus sendiri!!!



Aku selagi boleh aku buat memang aku akan buat sendiri.. tak kisahla ape2 pon janji dari air tangan aku.. SERIUS tau weh kalau korang buat sendiri yang 1 korang akan puas hati gilesss , yang ke2 korang boleh save duit, yang ke3 suka hati korangla nak rase ape .. sebab aku tak ade idea ..muahahahahahahahahaah


So mase birday anak aku baru2 ni. aku DIY sendiri goodies beg and mineral label.. Tapi sebelum tu aku dah order kat cousin aku bende2 ni sume sekali aku cancel sebab aku rase macam membazir.. so aku selidik punya selidik sebenarnya tak perlu bawak kuar duit banyak pon.. sebab kita boleh buat sendiri.. samada korg rajin or tak je... kalau rajin macam aku bolehla buat.. kahkahkahkahkahkah


Ni goodies beg sticker


Ni sume aku design sendiri.. hurmm aku rase korang kena ade photoscape or photoshop kot.. tapi yang gambar tu aku suh kawan aku crop.. Design background sume tu aku cilok kat google jerk.. 



Yang ni mineral water label


Sume design belakang, minnie, sumela aku ambik kat google.. tinggal edit je.. 


Okla so far aku puas hati.. 


And aku carik brown paper ni punyala susah.. memula pergi mydin tak jumpa, then pergi kedai jual barang buat kek baru jumpa kau... ke situ pulak dia duduk.. heheheh . Brown paper ni sangat2la murah.. 100pcs korang boleh dapat dengan harga RM3.50.  murah tak????  sape cakap mahal meh sini aku bedebussss.. :P



Settle carik barang baru aku duk depan lappy carik design brown paper ni.. sangat2la cute and lawa giless diaorg design.. so aku ciplak idea diaorg yang senang2 jela.. akhirnya jadila beg aku camni


Okla kan puas hati sangat2.. duit pon tak banyak keluar.. 



Tu jela aku DIY pon.. maybe next majlis aku DIY lagi kot.. kot la.. hehehehe okla lepas ni aku update entry pasal kedai borong nak beli cekedis untuk goodies beg yang sangat2la murah..!! 




Insyallah tau! aku ulang lagi sekali insyaallah!! theeeeeeeeeee






19 comments:

Ieda AlHabsyi said...

murahnyerrr!!! bestlah weh! update lagi leh kot2 aku nak buat parti amanda bln 3 nnt :)

mummy_ayu said...

wah comel la..memang diy lagi senang & jimat..

kazmyra afkar said...

BRILLIANT IDEA..

Puan tia said...

ieda: heheeheh ok! berehhhhh..heheh

Puan tia said...

ayu: kan..jimat tu yg penting! hahaah

Puan tia said...

kaz: heheheeh tq

Zie said...

Wah kreatif dan rajinnya....

Qaseh ElyaNas said...

Tia.. Nk tny sket, kat mn nk beli brown paper bag tue? Sbb ahad dpn da nk wat mjlis... :)

✿.。M.C 。.✿ said...

simple, nice n very creative.. nk tiru r for next party tuk Araf n Ariq.. hehehe

p/s: hapdet ler lg ttg kedai pemborong cekedis tu.. (^_^)

Puan tia said...

zie: syiokk n puas hati...

Puan tia said...

qaseh: heee sorry lmbt reply.. paper bag tu tia beli kt kedai jual bahan2 nak buat cake.. ;)

Puan tia said...

mc: senang je buatnya..huhu

wan nurul hezrina said...

waah nanti bulan 7 nie buffday sofia n merah bulan 7..blehlah buat sendiri..tapi pandai gak amek kat google n buat sendiri=)

B33HA B3n said...

oh brown paper tu cari dekat kedai bahan bt keke eh?? punye la susah carik dulu2 sampai order online dr korea..

tq utk info ni! ^_^

Alin Marlini said...

Salam ...kak alin nak ty..print sendiri ke sticker tu..n guna kertas jenis apa?

tikah_rasha said...

mana beli paper bag tu eh? boleh kongsi x? :P

IeRA said...

sticker tu print sendiri @ kat kedai

yana263 said...

sticker tu print mna ye

Faezah Othman said...

Utk air mineral print mana ya?