Penting sangat ke PVR tu?

.

Ya i know... aku tau yang aku tiada kena mengena dengan astro ni, aku hanyala manusia biase yang suka berkongsi walaupon terkadang2 aku benci dengan astro bila channel asyik ulang je ditambah pulak hujan sometimes tiada siaran....ya i know.. BUT!!!! *tanjat tak?* sejak tukar BYOND dan skang bertukar ke PVR kurang sikitla tiada siaran tu... hujan lebat guruh berdentum sekali pon sekejap je dia blurrr but then boleh tengok macam biase.. and now i really love muchh muchhh wit PVR RECORDED.. really enjoys wit recorded tu.. seriusss i tell u...........................guys.



Lepas tukar BYOND haritu ktorg xteringin pon nak tukar PVR..astro buatla promotion pemasangan FREE ke kami wat bodoooo je.. tapi ntah macamana bila promotion dah habis barula tergedik2 call astro suruh pasang PVR.. lagipon sejak2 ni asyik miss je cerita2 best kt astro.. nak tgu ulang macam tak je... sebab astro ni cerita xbest dia duk ulang banyak kali.. cerita best dia tayang 1x tu je.. so dengan adenya PVR ni memang selamatla cerita korang tu.. hakhakhakhak recod then boleh buat keje rumah , masak.. tak de dah berebut dengan anak & hubby nak tengok bola  ke kartun ke..memang enjoyss sangatla...


Yang paling syiokkk boleh recod cerita tu sume episod terus tau.. tak payah dah nak recod banyak kali.. 




Sebelum dan selepas ade PVR.... *kau mampu ?? * hahaha


sebelum ade pvr anak sebut ''mama nak tengok upin ipin'' ok cakap je OK. Tapi bila carik aikkk manade upin ipinla ..tunggula esok kot...

Selepas ade pvr.. cakap je nak upin ipin ke, mr.bean ke sume ade !! sebab aku dah record setiap episod upin ipin tv9 tu dengan disney.. 


Dan sejak ade PVR ni kalau aku free aku akan info pehtu carikla cerita2 best sume channel aku recod.. tula keje aku skang...tengah malam xde cerita best bolehla bukak recorded sume citer best2 dalam tu..


Dan skang cerita adam & hawa aku xpernah tengok kul 10 sebab aku tak suka tengok iklan! kahkahkahkah habis je baru time aku melayan citer tu..bila iklan je aku laju kan..kahkahkah bila xpuas hati je aku reverse balik...bila nak tengok balik aku rewind.. wahhhhhh syiokkkkk!


Bila tengah layan citer best2 tiba2 anak merengek2 nak tengok kartun . senang je terus recod channel tu then tukarla kartun anak kau tu.. dari duk merengek2 rimas kan.. so layankan aje.. nanti dia dah tido barula turn korang plak tengok citer tadi.... okla macam2 fungsi PVR ni... 


selagi nyawa dikandung badan ,selagi termampu kita kena hargai ape yang ade didunia ni... Tapi kena ingat 1 jela.. sentiase bersyukur... sentiase ingat padanya insyallah rezki & nikmat dunia sentiase ade bersama kita.. walau kita kaya mana sekalipon mampu beli ape sekalipon kalau tak bersyukur dengan nikmat yang allah beri tu tak berkat nanti kan... 



Kesimpulannya disini marila kita beramai2 pergi pasang PVR..muahahahaahahahahahahahahaha!!









6 comments:

Eina Shah said...

nice blog sis..;)..follow me back..tq..
http://shaheina.blogspot.com/

Eina Shah said...

http://shaheina.blogspot.com/

saifudin said...

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

saifudin said...

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

saifudin said...

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

saifudin said...

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)