Isu Panas Si Pelahap... Kau hado??

.

Jalan-jalan carik soru.. heeeheehee perut tak dela kebulur sangat time ni. tapi mulutt nak mengunyah saje.. bahana dari tak boleh kawal nafsu makan berat yang dulu 45kilo skang sudah bertukar menjadi 49kilo . kau hado??? punyala pelahap ... dulu makanla banyak camner pon berat camtu gak.. nak tak nak je naik.. skang makan kemain macam ade syaiton nirrojim join sekali gamaknya... dah makan nak makan lagi... dah makan lagi nak lagi dan lagi... kau hado???


Kalini cerita aku COMBINE kan segala nafsu pelahap aku.. 3 in 1 gitu..


Haritu keluar dengan akak aku konon2 nak pergi yukids tapi dah lewat plak mcm rugi je kalau masuk lewat ni.. so alang2 dah sampai 1utama kita jalan jela..jalan2 carik soru gitu..Memula nak singgah pergi burger king.. kakak aku tak mau.. so singgahla pergi waffle world ni.. konon2 nak makan dessert jer...

 Tapi memang betul ktorg makan dessert jela  pon... kalau ikutkan aku nak je aku beli big2 dish ..peduli ape.. tapi sebab jaga adap sopan tatasusila depan akak aku so pendam jela..muahahahahahaah


 Orange crepe nama diberi.. nama dia xreti nak sebut sangat... yang cair tu mcm pati orange 


waffle pangkinson namanya..hueehueehueee *ade ke gelak camni?* waffle banana coklat.. sedapp cuma crispy sgt sampai lelangit luka.. 


Dan air orange share 4 orang... ko hado?????


.............................................................................................................................................


Ni citer si pelahap bersama anaknya makan2 di secret recipe... berdua lagi afdal... hahahahahah tapi time ni memang betul lapar sebab baru balik keje , trus bawak qaseh pergi centrepoint je.. dah itu yang dekat kan..jalan2 konon nak pergi beli ikan hidup nak bela la kononnnyaaa sebab anak aku asyik duk ulang je nak fish nak fish.. naik kebal dah telingan ni sampai sane kedai tu dah tutup... memang muka kuciwa woo anak ku.. merengek2 nak fish jugak.. last2 nak ambik hati dia cakapla nak belanja makan cake.. trus senyap.. baguihhh budak ni kalau bab makan ade sikit2 macam mama nya..yang mama nya pulak kalau bab makan ade sikit2 macam ayahnya.. kahkahkahkah


Terus jela masuk secret recipe makan jela ape yang ade..


 dah makan half baru teringat nak amik pic walau tak dela penting sangat pon setiap kali makan je nak amik pic kan?? hheeheheh rindu sangat2 dengan pecan butterscoth , disebabkan xde stock aku order coklat macadamia.. adela sikit iras2 pecan...iras2 pon xpela janji ade... teringin sangat!

Habis staff secret recipe aku soal siasat tanyer kenapa pecan butterscoth xde stock? nasib baik dia sedapkan hati aku maybe 2013 ade balik...yippi!!


 Air ni aku ngan qaseh je pon minum tak habis... sebab tu kalau pergi makan mana2 aku jarang order air.. mesti share ngan hubby... kalau ade air apple asam boi je aku order..hakhakhakhak sekali seduttt habisss...dap dap dapp


Spaghetti cheese aku order tp ni pic ntah pak cik google punya aku cilok.. tp seyes memang sedapppp sangat spaghetti baked cheese dekat secret recipe.. sedappppp!!!! memang anak beranak feveret food spagehtti... berebut rebut makan.. hahahahah hari2 makan spaghetti pon xpe.. dap dappp




Ni pon sambil update blog sambil makan rojak.. dapppp!




.....................................................................................................................................


semalam jalan2 dekat 1utama .. si qaseh nak kasut roda.. maksud dia kasut sport tapi bawah tu ade roda.. carik punya carik xde.. dia tetap ngan pendirian dia nak kasut roda jugak.. amik hati punyala lama sampai nak makan pon payah merengek2 nak balik.. tapi sempat jugak kami makan dekat chicken rice shop.. kata pelahap so mestila nak makan nasi kan? hakhakhakhak 




SORRY NO PICTURE.  hambikkkkk siap capslock lagi............



Jalan punya jalan singgah kejap dekat candylisious ni..haritu nak sangat beli eskrem kat sini tapi hajat tak tertunai.. tapi kalini beli jugak walau perut dah full... 


Eskrem stawberry rm9.90 .. volehla sedap sebab full dengan stawberry... nasib baik anak aku tak layan eskrem ni so senang hatila sikit aku n hubby nak makan 1 eskrem share 2 orang ni.. kalau share 3 orang mungkin orang ke 3 tu yang bertuah yang lagi 2 tengok sajeee... ni je yang murah u oulss.. yang lain sume berbelas2.. sakit hati kita nengok harganya...



Sebelum balik singgah lagi dekat jusco nak beli auntie anne.. hishh hishh hishhhh betul2 tak reti kenyang ni...

My feveret almond with caramel... sedapppppppppp!!



...................................................................................................................................................

Okla kot kata 3 in 1.. kalau cerita bab makan sampai 2013 pon belum tentu ade endingnya.. tu yang timbang kemarinn berat kemainnnn kau... memang betul2 terkesima sekejap...penimbang tu aku siap ketuk2 konon2 takut silap... tapi nak buek camnoo itula realiti orang kuat makan.... badan makin naikkkkk... terimala kenyataan wehhhh!! 





Ok2 cukup sebab next entry aku nak tepek resepi lasagna..atas pemintaan orang... ok chow cin cauu












3 comments:

Zurina Hj.Zainal said...

hahahah!! biasala tu....lepas kawin semua naik...tapi awak comel kalau gumok laaa....

Tihara said...

apesal seme shedap2 neyh..cubit kang :)

Ann Ridz said...

Tambah berat bdn kdg ada Maksud lain taw. ..jaga2. .huhuhu