Ekspedisi mengisi perut .

.

Berjimba2 berdua.. sanggup aku apply cuti 1 hari semata2 nak bawak si qaseh ni merayap2 sebab mamanya tau sabtu ahad busy day .. order berlonggok2 tak siap lagi.. jadinya jumaat yang barakah adalah hari yang tepat untuk berjalan sebab hari keje 1 so tenang je..xde sesak...xde susah parking.. senang bangat.. bangat pon tak senang camni tau... *bangat bukan nama sebenar*


Destinasi Ikea.. best je datang ikea time2 tak ramai orang ni... mase untuk baring , landing di katil ikea adalah heaven.. auwwww! shopping seba sikit je..capai 1set sudu garfu sebab murah , beli patung tikus besarrr sebab qaseh nak sangat.. konon2nya nak takutkan ayahnya balik nanti.. ok dh ckup , kalau lama lagi kat sini paham2 la yer..balik londeh kang...


So mase yang ditunggu2 oleh perutku sebab lapar sangat pagi tu.. baru nak masuk restaurant ni nk makan boleh plak qaseh merengek2 cakap tak nak makan lagi , dia nak jalan2 lagi.. cubala paham perutku laparrrr! penat godek2 dia barula dia masuk.. fuhh nak makan pon susah...


Manhanttan fish market ... makan sini jela sebab aku tau sini mesti ade sphagetti.. 

Blue ocean kot namanya... lupa pulak tapi sedap


Shrimp Spaghetti.. sedapppppppp sangat sebab berebut2 ngan anak aku...


disebabkan aku cakap tadi aku laparrrrr.. perkataan R lebih tu menunjukkan aku lapar betulla tu..tu sbb aku order nasi... tapi so so je..sebab ayam dia isi je memang memuakkan tekak aku.. 


Jari tu tengah laju sangat la tu sebab blur.. qaseh tunjuk kawan dia... ye kan ajeeeeee sebab sume budak dia nampak pon dia cakap tu kawan dia... kalau kau cakap tu kawan kau pon dia ckp tu kawan dia jugak... dan skang mesti korang tgh blur dengan aku... hahahaha

Nak jugak .. dah pandai posing ni susah..dah pandai suh kita tangkap pic dia...


Sudah kenyang mari pulang... kita ke 1utama pulak.. yihhhaaaa!! *  sambil pukul montot kuda * okkkk over .


Tak dela kemana sangat pon...sajela penatkan kaki ni ha.. nampak kedai cake besou kottt namanya singgah kejap sebab dari jauh aku nampak red velvet dah.. siap gaduh2 dengan anak aku lagi..dia nak cake gula2 * ade warna warni* yang aku pulak nak cake red velvet.. bergaduh sampai staff sane leraikan & last aku menang cake red velvet menjadi taruhan.. last word dari anak aku '' TAK NAK KAWAN MAMA'' yeayy ade mama kisah? kahkahkah red velvet , red velvet maiii siniii 


Mengigil dah ni nak rase sangat sedap sangat ke cake ni.. sampai kecoh 1 dunia! cakap cake ni sedap bagaiiii.. sanggup aku carik port kat pizza hut order jela 1set tuk 1person makan semata2 nak makan cake ni!! ok guys aku tau aku kuat makan.. baru je tadi makan kt manhanttan pegi ke 1utama makan lagi... so wat?? hahaha 

Hurmm tapi rasenya biase jela kott.. macam cake biase je bezanya warna merah.....then cream cheese kottt..tapi biase jela wehhhhhhh...tak yahla overrr cakap sedapppppp sangat tu macam heavennn gilosss...!


Biase2 je .. urmmm


tengok jam nak dekat pukul 4 petang..aku memang dah set kat kepala otak berjambul ni pukul 4 nak balik rumah nak tido!! yess aku kalau cuti mesti hargaikan dengan tido aku.. kalau tak aku rase macam rugi je cuti tapi tak dapat tido extra.. ihihihihihihi 

so sebelum balik layan ni dulu..... sekali naik rm2.. kejam kejammmm


Kehulu Kehilir dia bawak purse dia ni..jangan main2 u oulss dalam tu ade duit tau... duit hasil dia kutip kat rumah, kat dalam kete yang tercicir2 tu... aku bg sikit, ayahnya bg sikit..bolehla kalau kumpul2 boleh beli rumah sebijik..muahahahahahahahahahah 


Mama tambah sayang si qaseh ni sebab ni la..dia suka simpan duit semata2 nak beli barang dia.. aiskrim ke, kopok ke, main bende alah ni ke sume ni duit dia... walaupon aku tau tu duit aku jugak sebab dia kutip pon kat rumah, dalam kete kan??? hahahaah tapi tak pe tu 1 usaha yang patut aku banggakan.. heheheeh usaha nak kumpul duit... mak cik2 bg dia duit pon dia simpan dalam purse ni.. kadang2 dia bagi ayahnya suh simpan... good girl..



Macam malam tadi pergi 99speedmart dia yang bayar pakai duit dia beli air,coklat,eskrem dia.. heheehehehehe... love u so much la ... ! bertambah sayang lagi kalau dia cakap kat aku ''BAIK BOS!'' HAHAHAHAHAHAHAH!













1 comment:

Cik Aini said...

hai..jalan2 singgah sini..
kebetulan sdg google pasal kota kinabalu then En google bawak dtg sini,so dh baca entry pasal hotel kota kinabalu tu tp cr dlm goole xjumpa plak hotel tu..hehehe

btw salam kenal :)