Akhirnya berupdate jugak... pemalas punya budak!

.

Assalammualaikum w.b.t


Lama menyepi blog ni dek kerana empunya blog telah berbadan dua dan telah menjadi seorang yang pemalas. bukan calang2 punya si pemalas ni cuma bezanya si pemalas ni kalau bab makan otomatik jadi rajin kemain.. hakhakhakhak


ha ? pregnant?? hehee alhamdulillah baru 2bulan lebih...dan motip update blog ni pon sebab nak sharela sikit beza pregnant anak 1st dulu ngan anak 2nd ni.. beza memang berbeza , tahap kritikal mengalami morning sickness pon berbezaaaaaaaaaa sangat.. 


ANAK 1ST dulu baru tau pregnant dalam 6minggu selang beberapa hari dah mula start mengada2 morning sickness,muntah2 tak kira tempat, makan tak lalu, lagi2 nasi lagilaaa nak nangis telan dan berlanjutan tahap seksanya sampai 3bulan usia kandungan, 4-5bulan usia kandungan masih ade sikit2 je mual & muntah... kira lama la kan? kalau dah sampai 5bulan... tapi alhamdulillah selepas 5bulan barula rase nikmatnya mengandung ni... 



ANAK 2ND ni pulak dapat tau pregnant sebab lewat period 1minggu ,terus beli UPT cek ade 2line tapi 1line kabur , kabur ke mabur ke aku peduli ape, aku tetap yakin yang aku pregnant.. biasela dah ade pengalaman kan? hakhakhak selamber rilex dulu tak pergi klinik sebab awal lagi.. selang 2minggu baru pergi klinik check itupon sebab demam so alang2 check pregnant la sekali.. kira2 baru 4minggu usia kandungan... mase mula2 ingat tak ade morning sickness atau alahan ape2la sbb sampai usia kandungan dah nak dekat 2bulan pon aku tak rase ape2 alahan pon.. elok lepas perasaan bangga xde alahan tu bermain2 kat kepala sebab happy, esoknya terus ade morning sickness!!!!! padan muka.. kena lewat plak kalini sampaila skang usia dah 12minggu pon masih ade alahan yang sangatla teruk . segala bau yang ade kat rumah tu membuatkan aku nak muntah dan memang muntah pon.. cuma bezanya aku boleh makan!!! dulu nasi memang xlalu..tapi kalini ape2 jela makanan aku boleh hadap.. alhamdulillah la tu dah kira 1 bonus dan patut bersyukur...


* makan memang boleh tak de masalah TAPI dapur tak berasap2 sejak pregnant ni sebab pening!!!*


dan sebenarnya macam melebih2 plak makan... 1hari 3x makan nasi *tapi kuantiti sikit* makan pon kalau leh nak makan kt rumah mak  * ngada2* , malam pulak mesti mulut ni nak carik subway, kalau tak dapat malam , pagi pon jadila.. nak subway nak subway....buah hari2 kena makan, kalau tak nanti hidup macam tak tenang jerk.. kahkahkahkah lagi 1 pregnant kalini memang mengada2 sangat ! hari2 teringat dekat teppanyaki.. ohhh teppanyaki... rindunya dekat ko.... :(



perbezaan baru nampak sikit sebab baby kecikk lagi.. tapi rasenya korang pon tau berbeza kan??? lebih baik anak 1st dulu xde selera makan xdela banyak songeh & ngada2 nak makan tu nk makan ni.. kalini sampai hubby ku xterlayan .. nak teppayanki, nak subway, nak buah potong, nak air jus... hurmmmm




insyallah akan diupdate tgu habis 1st trimester dulu yer.. mabuk dah ni.. ekekekekeke 





Dikesempatan ni nak wish SELAMAT HARI LAHIR buat bonda, semoga panjang umur, murah rezeki, sihat tubuh badan dan bahagia didunia mahupon diakhirat.. kami sume sayang mak sangat2.. mak seorang yang kuat tanpa suami disisi.. sayang mak ketat2la.. selamat hari lahir mak! sweet 55++ hehehehehe






















5 comments:

MarnieyZ said...

alhamdulillah, preggy rupanya. Patutlah lama hilang. hehehe

MarnieyZ said...

alhamdulillah, preggy rupanya. Patutlah lama hilang. hehehe

husband AKA sayang said...

xpe hubby mu sentiasa di sisi...sentiasa paham keadaan dan situasi my sweet wife..cuma.....nak tau jawapan balik tanya kat umah...

eika_jps said...

salam perkenalan....tahniah...memg preggy anak pertama n kedua berbeza kan...eika pn sama...skrg tgh sarat....insyallah bln depan bersalin...

jemput singgah blog eika yer...

http://atikarafina.blogspot.com/

Tihara said...

alhamdulillah, tahniah :)