Smart reader kids junior part 1

.

Sekolah jugak akhirnya budak ni... dari dia duk main bukan2 dekat rumah tu baik sekolah kan aje dapat jugak faedah yer tak? biar pandai bergaul dengan orang bukan melayu pulak.. smart reader la apo laiiii!!



Macam2 halangan jugakla nak masukkan dia sekolah ni... kalau ikutkan smart reader junior ade dekat sri damansara je.. puas la aku call HQ tnyer mintak tolong la carikkan area damansara utama , kalau2 boleh selitkan anak aku sorg je pon dh ok.. kalau dekat dengan rumah kan lagi bagus.. 1bulan lebih jugakla aku call HQ mintak tolong.. last2 dapat jugak belajar dekat damansara utama punya branch.. dekat dengan hubby punya opis pulak tu.. syukur sangat2..


1st day school semalam, memang disambut dengan meriah jugakla..peramah sume teacher2 kat c2.. anak aku memula sampai memang nak berkepit je, ade hati nak main tapi ajak mama join.. then teacher tu cakap kat aku balik je sebab nanti dia terbiase.. so aku n hubby lari bila time anak aku terleka.. hhuhuhuhu sedihhh sangat nak tinggalkan dia sbb aku tak pernah kot tinggalkan dia kat orang tak kenal...tapi nak buat camner kan.. nak berjaya kena berkorban ..huhuhuhuhu




Budak cina baju merah ni pon baru 1st day.. tengok suasana,cikgu,pengasuh dia sume okkk sgt.. ramai jugak umur 2tahun setengah kat c2.. sini 98%cina, 1%melayu, 1% india.. okla tak kisahla janji kawan2 sume ok..


1st day aku nak pergi ambik dia sekolah je punyala seronok anak aku tengok muka aku..hahaahah macam lama tak jumpa .. pehtu siap sembang2 bagitau aku macam2... seronok sgt dia... yang best mase nak keluar pakai kasut dia salam sume budak cina.. pehtu cakap ''bye see u tomorrow'' wahhh kelassss kau qaseh....


Masuk dalam kereta pon sembang lagi..macam2la dia citer aku je xberapa nak paham ape yang diceritakan..hahahaahahah siap tunjuk aku dia dapat baju baru,stoking baru sumela baru... 


soalan pertama aku tanyer si qaseh ni '' qaseh ade pukul orang tak???'' kahkahkahkahkahkah



nasib baik dia jawab TAKKKKK!



Tapi dia memang dengan orang luar dia tak kan buat ape2 yang membahayakan.. kecuali cousin2 dia memang hari2 kena belasah..hahahaahahahaha





2nd day school.. malam tu aku dah pesan kat dia esok sekolah lagi kena bangun awal, mandi, jangan nangis sumela aku briefing awal2.. esok pagi memang senang bangun..fuhhh dengar cakap jugak budak ni... kul 8 dah bangun ...sambil siap sambil kena briefing lagi cakap jangan gaduh, jangan nangis, makan sama2..



 Bekal 2nd day.. mase 1st day school tu aku tapaukan cococrunh....


 Muka ngantukk


Semangat dah ni nak pergi skolah... siap malam tadi nak tido pon pakai stoking..ehehehe excited terlebih...
Rambut tu pon sebelum ikat kena ceramah sikit cakap teacher suruhla apela.. barula dia tak bukakkkk...



Alhamdulillah la sekolah sudah...ape2 info pasal smart reader nanti aku buat 1entry yer... manala tau korang nak transfer anak or baru nak masukkan anak ke sini ke... sebab pagi2 aku masuk opis orang dah tnyer pasal smart reader ni... so tunggu next entry ok...




BYE! see u tomorrow! theeeeeeee
















12 comments:

Yaya Azura aka Naz Azra said...

bagusnya Qaseh..langsung tak meragam..comel jugak uniform smart reader..

man said...

hari pertama pun dah boleh serasi.

Anonymous said...

Αmazing! This blog lookѕ exаctlу liκe my old one!
Іt's on a totally different topic but it has pretty much the same layout and design. Great choice of colors!

Stop by my site - how to save money at disney world

Anonymous said...

Today, I went to thе bеаchfront ωith
my chilԁren. I founԁ а sеа shell and gave it
to my 4 yeаr old daughter and said "You can hear the ocean if you put this to your ear." Ѕhе put the shell to her eаг and screamed.
There ωas a hermіt cгаb insidе and
it pinched hег ear. She nеveг wants to
gο bаck! LоL І know
thiѕ іs comρletеly οff tοpiс but I hаd to
tell ѕomеone!

Here іs my wеbpаgе :: http://www.squidoo.com/best-self-cleaning-litter-box-for

Anonymous said...

Τhis is my first time go to seе at here and i аm really hapрy tο rеad еverthing at alone placе.


Feel fгee tο surf to my pаgе :: ringinginearstreatment.blogspot.com

Anonymous said...

Thanks for ones marvelous posting! I truly enjoyed
reading it, you will be a great author.I will ensure that I bookmark your blog and may come back
in the future. I want to encourage yourself to continue your great job, have a nice morning!


Here is my website :: fruit machines for sale

Anonymous said...

First of all Ι want to say wonderful blog! I hаd a
quick quеstion that I'd like to ask if you don't mind.
I ωаs curious tо know hоw you сenteг уoursеlf аnd clear уouг thoughtѕ bеforе
writing. I have had a difficult time clеaring my thοughts in gettіng mу ideas out.
Ӏ truly ԁo take pleаsuгe in writing but
it just ѕeems likе thе fiгѕt 10
to 15 mіnutеѕ are genегally lοѕt juѕt trying tο fіgurе оut
hоw to begin. Anу ideas or hintѕ?

Kudoѕ!

Feel free to ѕuгf to my blog: can you get rid of herpes

Anonymous said...

I havе to thank you for the efforts you've put in writing this website. I am hoping to check out the same high-grade content from you later on as well. In truth, your creative writing abilities has encouraged me to get my own website now ;)

Also visit my page ringinginearstreatment.blogspot.com

Anonymous said...

I�m nоt that much of a online reaԁer to be hοnest but your sites really nіce, κeep it uρ!

I'll go ahead and bookmark your site to come back down the road. Many thanks

Feel free to surf to my web site: Hypothyroidism Treatment

Anonymous said...

Does уouг site hаve a сοntaсt pаge?
I'm having a tough time locating it but, I'd likе to shoοt
you an email. I've got some recommendations for your blog you might be interested in hearing. Either way, great website and I look forward to seeing it expand over time.

Feel free to surf to my blog post: colonic birmingham

Anonymous said...

Sweet blog! I fοund it whіlе searchіng on Yahoo Newѕ.
Do you hаve anу tips оn how tο get listed іn Yahοo Neωs?

I've been trying for a while but I never seem to get there! Cheers

Also visit my homepage :: best solihull double glazing

Anonymous said...

Wоw that ωas odd. I just ωrotе an extremely long cοmment but after I
clickеd submit my сomment didn't appear. Grrrr... well I'm
not writing all that ovеr again. Anyway, јust wanted to say grеat blog!


Feel free to visіt my weblog ... fast way to lose belly fat