Pulau Sapi kota kinabalu, sabah

.

Esoknya nak balik KL barula terhengeh2 nak pergi pulau.. Aku tak taula pulak kalau nak pergi pulau better pergi pagi.. sbb lama la sikit kan..ni aku tengahari lepas solat zohor baru keluar turun bawah tanya reception hotel tu camner nak pergi pulau sapi,pulau manikan,pulau mamutik.. then dia bagitau jalan kaki pon boleh dalam 20min..naik teksi dalam RM15.. dah sembang lama2 last sekali baru dia bagi brocer agent untuk ke pulau????? kenapa tak bagi dari awal???


Macam2 perangai org sabah ni... haihhhhhhh


Nasihat aku better korang ambik tour agent nila sebab murah sangat.. kalau dari hotel nak pergi jeti RM15 then duit tiket nak ke bot lagi kan? so kalau korang pakai agent tour ni korang hanya bayar RM25 untuk 1 pulau, RM35 untuk 2 pulau, RM45 untuk 3 pulau,.. sekali package dia ambik dekat hotel and anta balik dekat hotel.... murah sangatla kan..tak payah ambik teksi...



Ok budak bawah 2 tahun FREE ------> fuhh lega dengar kau...


Tunggu agent tu pon 1 hal..lambat kemain ko yer..

Sorry bukan ni agentnya..ni puan belog..hekhekhekhek


Tapi okla agent tu peramah sangat..i likee org peramah2 ni...

Smapai je dekat jeti tu..ya allah cantikkkk sangat2 pulau dia,  korg kena datang sini! mestiiiii! sebab sini pulau dia hijauuuu,biruuuu cantikkk sangat2...


Tapi sebelum tu kena pergi jeti ambik tiker...jangan over pulak terus turun naik bot dengan muka selamber xde tiket..hakhakhakhak


 nila dia tempat korg kena beli tiket


 Nila agent kami... 

 Ohh qaseh ku sayang..cukupla shopping tu...kita bukan naik kete sayang oiii ....

 Budak2 punya safety kena sewa RM5

 Laparrrr..sedap jugak tali bag ayah..katanyerrr


 Waiting sampaila dipanggil...

 Ok adik2..safety first ok...


 Ok sebelah qaseh tu tiada kena mengena dengan kami..tapi aku suka dia sebab dia puji melambung anak aku cakap ''wahh good girl la dia, steady je tak takut''

Aku senyum jela kan dah kena puji.. tapi dalam hati.....

Oiii ah chaii...anak aku steady sebab dia tido la! of cosla good girl sebab berdiri pon leh tido ..pe de hal kan... hahahahahhaah


 Kesian dia sampai tertido sebab angin kuat sangat...heheeheheh


Sampai je pulau ..perghhhhhhh ikan banyaknyaaaaaa ni excited ni nak bagi ikan makan kaki...erkkk...


 Caution .. ni adalah jellyfish.. berhati2 sebab jellyfish menyengat tau... sape mandi tengah2 tu kenala kot...

 Ade maca sabah top model tak? auwwwwww! menggoda

 Air dia bersihhhhhhhhhhhhhhh sangat..

 Barang nak menyelam kena sewa.. mahal jugak dalam RM15 .. tikar nak sewa pon RM9.. 

 Cantikk sangat. tapi kena hati2 sebab batu ni licin

 Kerja dia kat sini korek pasir carik harta karun...nasib baik jumpa 1 ..heehheeh

 carik lagiiii



 Nak jugakkkk..auwwwww! 






OK diaorg sebenarnya ade bagi mase ..pukul 5 bot akan sampai ambik pelancong..kalau korg xstanby alamatnya korang kena jadi orang pulaula....macam kami, kami pergi 1 pulau je sebab dah lewat xsempat nak pergi 2 pulau.. kalau korang nak pergi 2,3 pulau diaorg bagi mase 1 pulau dalam 3 jam camtu.. nnti bot datang ambik bawak lagi 1 pulau...sampaila kul 5 petang last bot datang ambik....



Jangan risau dekat pulau pon ade surau tau... antik surau dia..serammm pon ade...theeeeeee





Selesai sudah ekspedisi ke PULAU SAPI..! seronok tak terkata... syukur alhamdulillah ....balik2 hotel terus mandi rehat then malam tu sesi shopping barang nak bawak balik KL... 




NEXT ENTRY! BYE.............








3 comments:

Fariz Reza said...

Assalamualaikum.....FR datang sini dari empayar yang jauh semata-mata mahu menjemput saudara/saudari
dalam segmen: Segmen: 50 ++ Blogger in Blogwalking list [Begin 10 May ]
harap tuan blog dapat hadirkan diri dan dalam masa yang sama
dapat buat rakan dan readers (^_^)

Salam selamat dari FR , assalamualaikum and enjoy ur day

http://trainerfariz.blogspot.com/2012/05/segmen-50-blogger-in-blogwalking-list.html

Nurrul said...

hAPPY Blogging ! :D

Suhaila Bahrom said...

salam sis...nak tnye,ada x contact no travel agent yg sis maksudkan tu?ingat nak amik travel agent yg sis maksudkan murah sgt tu....InsyaAllah akn ke Sabah ahad ni....