Antara tanda awal tsunami di jepun.

Aku dapat info ni dari rakan blogger jugak...

Satu kejadian aneh telah berlaku dipantai Acapulco, Mexico beberapa hari sebelum kejadian tsunami di jepun. Orang ramai yg datang ke pantai itu merasa agak hairan dan mereka berebut rebut menangkap ikan dengan tangan jer, terlalu banyak ikan menghampiri tepi pantai.

Ribuan ikan sardin, ikan-ikan bilis dan anak anak ikan tenggiri berkumpulan merapati sepanjang pantai tempat peranginan Mexico itu. Kini baru mereka sedari bahawa apa yg terjadi berkait dengan kejadian tsunami yg melanda Jepun 11 Mac 2011 yang lepas.


Nelayan-nelayan amat gembira dan sibuk dengan motorbot-motorbot kayu, meninggalkan jaring-jaring yg mereka guna dan mereka hanya mengaut ikan ikan dengan baldi sahaja.


Beberapa pakar percaya fenomena secara langsung adalah berkaitan dengan tsunami yg berlaku diJepun. Nelayan-nelayan menyifatkan fenomena pelik ini dan arus luar biasa mempunyai kaitan kejadian tsunami yang meranapkan sebahagian dari negara Jepun. Nelayan-nelayan di Acapulco mengatakan mereka tidak pernah melihat kawan ikan yg sebegini banyak berada berhampiran gigi air dimana mana pantai sekali pun.

Wallahualam…

No comments: