Puding diraja @ Pahang

Good morning guys.. korang caya x aku still lagi batuk&selsema dekat 1mggu lebih jugakla ..cipta rekod dalam sejarah hidup aku..sllu lepas makan ubat aku ok dh..tp ni xok2 pulak kan..tp xpela...redha jela ..si qaseh pon batuk2 lagi..hurmmm


okla ni nak citer aktiviti ktorg di hujung mggu walopon aku lembik demam pada hari jumaat..klu ikutkan planning hari sabtu memang nak pg pahang sbb ade wedding k.nor tapi terpakse dibatalkan atas sbb aku demam n qaseh batuk2 lagi. tp ntah knp hari jumaat 2 aku berkobar2 makan panadol semata2 nak sihat esoknya nak pg jugak pahang..huhuh degil2. planning kul 6 pagi nak gerak.so subuh 2 kul 5 wehhh aku bangun konon2 rase badan dh ok sgt2 pehtu aku kejut hubby ckp nak pg pahang x..kalau nak bangun skang mandi siap2 kan..tp dia ckp xtau lagi.. so aku budget mmg xpgla kot..aku pon smbung la tido..huhuhuhu siap sms kawan aku lagi ckp aku nak sambung tido..alih2 terlajak wehhh smpi kol 7.30 pagi..nasib baikla aku tersedar bunyi fon kawan aku call..


oooo sorry2 aku terlupa gtau aku pg 1 kete ngan kawan aku aynie 2...


pendekkan citer ktorg smpi kat pahang kul 11 lebih kot..ktorg ni rombongan pihak perempuan..



ni ler pengantin nya.. k.nor kawin ngan *jap bukak kad kawin lupa nama la* tapi anak dato' la..k.nor ni sbnrnya pramugari MAS..kat luar dia mmg pakai tudung..


ha yang bawah ni pon pengantin gak..hakhakhakhak *nak jugak kan*



Geram tau ngan si qaseh ni ..org dh pakaikan baju lawa dh dia g muntah pulak..huhuhu sabo jela..


Kat sana kami dihidangkan dessert PUDING DIRAJA PAHANG. sedap tapi xkena ngan tekak aku sbb manis sgt..tp kawan aku ckp xmanis..huhuhu dia xde deria rase manis kot..wakakakakakakaa xmo mare yer aynie..



kalau nak tau resepi cubela search dalam tenet ..tp kalau order mahal diaorg amik tempah 1 pinggan ni RM50

yang aku dapat tau n dapat rase melalui lidah aku ni..bawah puding ni ade pisang, yang clr kuning ni telur pastu kurma. makan sekali ngan kuah dia mcmni..


cara2 makan dia..korg amik sikit puding 2 sirala ngan kuah dia. first2 makan mmg sedap..pehtu xleh masuk dh...


ha wehh aku hari sabtu ritu badan aku dh mula wat perangai nak demam balik..huaaaa maybe ubat yg aku makan kul 1pagi sabtu tu dh habis kot larut dalam badan tu yg panas naik balik..mmg serius aku mcm nak pengsan wehhh dalam dewan 2..sabo2 pehtu g lepak kat masjid ngan hubby..dh set kat kepala OTW balik resort nak singgah g beli panadol pehtu lupa pulak..1 badan menggigil dh petang sikit baru g beli kat petronas..bila makan ubat 2 badan dh ok balik..cume batuk&selsema jer, mkn ubat pon xjalan gak..


Musim sakit skang ni ..xleh kata ape..tapi sakit2 pon malam tadi aku boring xtau nak wat pe..amik kunci kete cabut g tesco,giant jalan2 konon2 nak carik baju qaseh..kuikuikuikui alih2 lain yg dibelinya..


PS: AYNIE,JOM PG TEREGGANU NEXT WEEK????


1 comment:

atty's said...

selalu nampak dlm blog..bila lah dpt nak cuba nie