Got it babay!

Alhamdulillah rezki kalini aku dapat beli hanphone nokia E71.Memang hajat nak beli dh lama, servey sane servey sini akhirnya dapatla jugak.. Antara fon yang ktorg servey nak beli

1) Nokia C3



2) Blacberry (xkishla bold ke curve ke janji blacberry) ngeee



3) Nokia E71 (dan nila fon yang aku beli akhirnya)


So skang ni aku ade Nokia n95 & Nokia E71.

Perlu ke tukar fon????
-bagi aku perlu coz aku mmg titik beratkan gaya,mutu,keunggulan.. ekekekeke

dulu aku pakai fon Nokia n93 ok sangat tapi sayang hanphone 2 xlama..hukhukhuk sedihnya....

Kalau nak citer pasal fon kan wehh aku dh byk duit hbs tau kat bnde alah ni..huhuh lagi2 fon N93 sebab ape??? sebab mula2 aku beli tahun 2007 xsilap mase 2 fon ni baru keluar ,aku pakai dalam bape bulan baru handphone 2 ilang wehhhhh sedih sgt2 smpi ktorg jumpa ustaz suh buat smthing supaya org pulangkan balik. yela wehh dhla mahal ko tau ,pastu ilang plak..xke meroyan ko waktu tu? huhuhuhuhu tapi xpe wehh heheheeheh dalam beberapa hari aku beli handphone 2 balik..huhuhuhu hbs wit aku..! dan aku pakaila fon 2 smpi tahun tgh2 bulan 2010. then handphone 2 osak. yihaaaaa!!! *baca dengan nada bengang*



Hubby aku dia pakai Nokia n95 memang okla wehh handphone ni xde plak osak2 *ketuk kepala sendiri coz menipu* ngeeeeeeeeeeeee xosak aku cakap????? silapla wehhh osak je semedang. tapi mmg setau aku la kalau fon flip ni mmg cepat osak coz ade reben. reben 2 sng putus so kalau reben tu putus function dalam 2 xberfungsi sgtla..boleh pakai tp xbest sgt dhla... so nak betulkan balik reben dia kalau ori dalam RM100 kalau local je Rm80 so better biarla ori sebb local ni kejap je dia ok pastu osak balik..

Tapi ok sangat2 coz ktorg pakai fon ni dr 2007 (mase dia mula2 fresh lahir) smpila skang ni..
1 jela jangan sllu bagi fon jatuh.. ppndaila belila casing ke ape2 jela ..Thats y kalini aku pilih Nokia e71 coz xde function2 yang aku rase akan osak dh.. Better choose la bagi aku.

So pada sape2 yang nak tukar fon 2 better carik yang berkualiti tapi murah. mahal confirm2la mmg berkualiti tapi sebenarnya mahal coz function yang ade dalam 2.. tapi realitinya design dia yng buat osak . *buat2 paham*

Mksud aku fon yang jual berriban2 kat luar 2 coz ade extra function mcm leh main twitter n camera fuhhhh clearla wa cakap lu. kalau fon murah ni function manade sgt just leh sms,call,camera pon setakat 2.5 migapixel *baca dgn nada berlagak* tapi xkishla maybe ok xosak2 kan.. fon mahal ni klu jaga elok2 xosakla...so better carik yang bagus .jangan kelam kabut nak beli fon tanpa servey2 dulu..

So happy holiday guys!!!! *holiday?????* orang sume tgh keje la nok!


-aduhhhh harini asyik sakit perut jerk-







2 comments:

iManAzRaf said...

hamboi2 hp die.. meriah!! hehe.. aku pun ngah usha2 nk bli hp..

Qaseh tia said...

beli jangan xbeli ...hehehheehe pilih yang baik2 punyoooo