Heiii kamu senyumla sikit!

Selamat pagi guys! yaaaayyyyy esok aku cutiii... eceli KENA cuti sebab xde sape nak jaga anak aku..mak kena pg hospital checkup.. :)


OTW nak ke opis selalunya ade sorg guard akan say GOOD MORNING kat aku, tapi harini muka ketat jer..bukan dia jer malah org2 yang berada di sekitar loby sume muka ketat * ke memang harini muka ketat semalaysia* nak jer aku pergi dekat guard 2 cakap


''uncle, kenapa muka u ketat pagi2 ni'' haaaaaaa memang idak ler, maunya dia penampor kat aku..


so aku cakapla kat dia yang sebetul2nya


''good morning! wahhh bekfes nampak..bak sikit!'' ------------------------------>ok tipu




sebetul2nya dan sejujur2nya aku cakap


''good morning uncle!'' haaaa barula dia segar bugar..maybe td dia mengantuk kot...



Yup aku antara org yg paling peramah kat BU8. aku keje dalam bangunan so ramai org aku akan jumpa dalam lift ke kat loby ker so kita kenala sentiase senyum kan.. sampaikan aku leh buat kawan dengan kakak2 lain opis ngan aku ni...ade pernah gak aku senyum kat diaorg , tapi xreply pon..xpe aku xkisah. :)




ehhhhhh sorry2 terbagi muka ketat plak... yela sekali sekala nak gak tergolong dalam golongan orang muka ketat ni...bukan selalu kan.. ahaks!











Senyum...Senyum..Senyum.... jadila orang yang selalu melemparkan senyuman bukan melemparkan fitnah..



Haaa see hakak mula bagi mukaddimah tazkirah dah ni....





Ok sila siap sedia , hakak nak bagi tazkirah yer...




1









2











3






Bukan senang kita nak jumpa dengan orang yang betul2 baik belakang kita kan???? betul x ape aku cakap...?



cuba korang pikir sejenak ataupon dua jenak... orang sekarang depan kita memangla senyum sampai ke telinga tapi??? belakang2 masyaALLAH duk mengata kita xhingat.. ish ish ish...Kalau nak berkawan biarla ikhlas... SEKIAN.



Tengok pak cik ni senyum kan manis 2... ape lagi kalau korg senyum mesti lagi manis kan???








Lirik lagu SENYUM (khas buat org2 yang susah nak senyum)


Senyum senyum senyum
Senyum senyum

Verse

Kacak luar
Kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit

Chorus

Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
tak perlu kata apa-apa

Akhirnya sempurna tiga album pertama
Bunyi macam koleksi hits terbaik orang lama
Dah ku kata ku takkan henti sampai tua bangka
Kalau habis abjad aku rap dengan angka
Satu dua tiga anugerah diterima
Oh itu tahun lepas tahun ini cuma dua
Tersenyum tiap kali kalah dengan Nurhaliza
Ditertawakan oleh anakku Inca Medina

Oh Inca Medina orang secantik nama
Cantik luar cantik dalam cantik macam mama
Hati macam grandmanya anginnya macam papa
Kalau dah merajuk nampak muncung sampai sana
Sebelum jadi drama dah tahu nak buat apa
Nyanyi balik lagu ayat lama ayat mama
Wanita hari ini jaga sensitiviti
Kalau buah hati merajuk boleh cuba ayat ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

Ulang Verse
Ulang Chorus

Ay buai tinggi-tinggi sampai ke puncak awan
Dengan kumulus dan nimbus aku berkawan
Aku bukan rupawan aku bukan jutawan
Tapi aku punya satu senyuman yang menawan

Baru mukadimah nampak macam sudah tertawan
Dengar kata hati perasaan jangan dilawan
Kalau takut mula-mula kita boleh berkawan
Duduk dulu biar ku belanja kopi secawan
Apa rasa sentiasa jadi bahan perhatian
Apa rasa jadi cantik kacuk cina pakistan
Apa rasa jadi seksi suka tak diperhatikan
Apa rasanya terima bertubi-tubi puji-pujian

Tu boleh pun senyum cantiknya gigi
Sepuluh markah penuh seharusnya ku beri
Wanita hari ini harus pepandai puji
Kalau dia jual mahal boleh cuba lagu ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit



PS: aku suka dengar lagu ni membuatkan aku lagi nak SENYUM.. hayati lirik dia lagi best!!





Sekian tazkirah hari selase nan indah ini...BUBYE!




9 comments:

kemboja said...

smile owes.. terjah blog kamu dgn senyuman meleret.... hehe :)

Puan tia said...

kemboja: simle kemboja..heheeheh

Ieda Al-Habsyi said...

gambo pakcik last tu yg buat aku tersenyum hahahhaa! eh, pic yg memula tu cam gambo ic pulak, ekekeke :)
BUDAK KECIK NYANYI LAGU MAHER ZAIN - INSYAALLAH

Puan tia said...

ieda: hahahah mcm gambo ic yek..hehehe muka xleh bla ..

zaradgreat said...

wah. siap bagi lagu senyum lagi. hehehee senyum byk2 boleh buat awet muda =p

Puan tia said...

zara: hehehe lagu ni best kan.. suka dgr..

aDieyZa said...

senyuman yg ikhlas mmg boleh buat org lain happy kan.. senyum selalu dear!!!

lily lotus said...

thanks sudi jadi follower blog akak :) if u don't mind akak link ur blog dalam list akak yer..have a pleasant day!

Puan tia said...

adie: senyummmmm! :) :) :) hehehe


lily: wahhhhh tq2 kak...kita xkish...lagi suka tau..heheeh