Kalau dah nekad memang camni....

.

Gagah aku bangun pagi2 semata2 nak masak nasi goreng untuk dibawa bekalan ke opis... tak mo dah aku berlapar tak lunch macam kejadian semalam dan semalam....sume ni gara2 Meeting! 


Malam tadi memang aku dah nekad esoknya aku nak bawak segala ape makanan yang ade kat rumah untuk dibawak ke opis..*wahh ayat aku macam nak mintak penampo*


Siap cakap ngan huuby


''Esok tolong kejutkan leh x, saya nak wat nasi grg la...'' *macamla xleh bangun sendiri kan*


Hubby cakapla ok..then pagi tu aku sedar hubby kuis2 bahu *macam kejutla* aku tgk jam aikk baru kul 5.30...apekejadahnya????? awal lagi laaaaaaaaaaaaa...adoiiiiiiiiiiiiii , sedar2 kol 7.30 pagi bangun2 terus masak fresshhh dengan muka baru bangun tido... *kata nekad? hahahaahahahahah*


Hubby awal2 cakap xmo bawak ape2...so aku pelahapla sorang2 kan....

Taraaa! 
 Nasi goreng ikan sardin, murtabak, asam stawberry, dodol kuari

 Dodol ni aku beli kat perhentian johor mase otw nak balik ke melaka....ni pon jumpa lepas selongkar peti ais..muahahahahahaahah

 Lama jugak asam ni duk terperap dalam fridge...sume xmo sentuh..apesal ??? so aku agkut jugakla ke opis....

lama jugak aku duk depan fridge tu duk tengok ape bende aku nak bawak lagi ni...sambil mata terpandang jeam roti..macam nak bawak je kan...*tu sudah lebihhhhhhhhhh*

Yang penting ade aku kisah??? janji aku kenyang harini...lalalalalala


Aku memang jarang lunch ...kkdg tu memang xde meeting tp aku malasss nak keluar lunch...sebab ape tau..sebab nanti aku terkulai atas meja sebab mengantuk....huuhuh baik aku duk diam2 dalam opis minum air..kalau lapar sangat pergi jela MCD kat sebelah opis ni kan...but so far aku ok,cergas kalau xmakan lunch...kalau balik keje nampak muka kebulur tu haaa tu aku la tu.... theeeeeeeee









2 comments:

cik nani said...

hahaha..kelakau betol..klw dh nekad sume mende jadik kan..gud2 sis!! hehe

Puan tia said...

nani: nekad tu penting...haha